www.Mabasir.co.il
עוגיות פירות יבשים
צוות מה בסיר
מצרכים
כל המצרכים
- 0.5 כפית תמצית וניל
- 0.5 כוס חמאה
- 0.5 כוס צימוקים יבשים
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 כף גרידת תפוז
- 3 כוסות שקדים קלויים
- 0.25 כפית מלח
- 2 יחידות ביצים
- 0.75 כוס סוכר
- 1 כוס פיסטוק לא קלוי, ללא הקליפה
- 1.5 כפיות אבקת אפיה
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר מערבבים היטב חמאה, סוכר, גרידת תפוז, תמצית וניל עד שהמצרכים מתאחדים היטב. מוסיפים ביצה אחת וממשיכים לערבב במהירות בינונית, מוסיפים ביצה שניה וממשיכים לערבב כדקה נוספת.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, אבקת אפיה ומלח ומוסיפים לתערובת החמאה והסוכר ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד שהתערובת אחידה.
- מצננים את התערובת במקרר במשך 30 דקות, עד שהיא מאבדת מדביקותה ומתקשה.
- מוסיפים אגוזים ופירות יבשים ומטמיעים אותם בבצק באופן שווה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומכל חלק מגלגלים נקניק עבה על משטח מקומח.
- מניחים את שלושת חלקי הבצק המגולגלים על גבי תבנית האפיה.
- אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות כ-30 דקות עד שהם מתחילים להזהיב קלות.
- מוציאים ומצננים במשך 10 דקות.
- על קרש חיתוך, חותכים כל נקניק בצק לפרוסות דקות של 3 ס"מ ומניחים כל פרוסה על תבנית האפיה המשומנת.
- אופים במשך 15 דקות, עד שהביסקוטי מתחילים להזהיב.
- מוציאים את הביסקוטי ומצננים אותו כ-10 דקות.
*הביסקוטי נשמרים היטב בצנצנת סגורה בטמפרטורת החדר.