www.Mabasir.co.il
שטרודל תפוחים מהיר לעצלנים
צוות מה בסיר
מצרכים
כל המצרכים
- 2 כפות סוכר חום
- 0.5 כפית אגוז מוסקט
- 1 יחידה ביצה
- 2 כפות מים
- 6 יחידות תפוחים ( גרני סמיט/גולדן דלישס)
- 0.5 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- 1 יחידה בצק עלים
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה
- מרדדים את הבצק עלים לריבוע . מניחים מעל נייר אפייה ומצננים במקרר עד שמלית התפוחים מוכנה.
- מערבבים את תערובת המלית סוכר, קינמון, אגוז מוסקט וקורנפלור.
- פורסים את התפוחים לפרוסות דקות ומערבבים יחד עם תערובת המלית.
- מניחים את התערובת המרכז הבצק עלים, משאירים בערך סנטימטר בשני הקצוות.
- מקפלים את הקצוות על התערובת ומהדקים.
- מגלגלים בעדינות בעזרת הנייר אפייה כך שהתפר של הקצוות בחלק התחתון.
- מצננים היטב 20 דקות במקרר.
- חותכים קווים אלכסוניים בחלק העליון של השטרודל ומברישים בביצה טרופה עם מים ומעל מפזרים סוכר חום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל20-25 דקות, עד שהמאפה בצבע חום זהוב כהה והמלית מתחלה לבעבע.
- מומלץ להגיש לצד גלידת וניל טובה:)