www.Mabasir.co.il
סלמון בטריאקי
צוות מה בסיר
מצרכים
מצרכים
- 0.25 כוס מירין
- 0.25 כוס סאקה
- 0.25 כוס סוכר חום
- 1 יחידה שום טחון
- 1 כף ג'ינג'ר טחון
- 1 יחידה בצל ירוק, פרוס דק
- 1 כף שמן
- 4 יחידות פילה סלמון
- 0.25 כוס רוטב סויה
אופן ההכנה
סלמון הוא דג בריא וטעים המושלם לארוחת ערב. המתכון סלמון בטריאקי הזה הוא דרך קלה וטעימה ליהנות מהדג הטעים הזה ולהכניס בו טעמים עזים ומנוגדים של מתוק מלוח.
אפשרויות הגשה לסלמון בטריאקי
- מגישים מעל אורז מאודה לצד בוק צ'וי מוקפץ.
- מגישים יחד עם קערת אורז אבוקדו, גזר ופולי אדממה.
- מגישים לצד של ירקות מוקפצים כמו פלפלים, בצל ואפונת שלג.
3 דרכים טעימות ליהנות מסלמון בטריאקי
- הכינו גלילי סושי סלמון טריאקי על ידי עטיפת סלמון טריאקי עם אורז סושי ונורי. פורסים לרולים ומגישים עם ווסאבי ורוטב סויה.
- צורבים על מחבת פסים או ברגיל את פלחי הסלמון בטריאקי על שיפודים עם ירקות כמו פלפל אדום, קישואים ובצל לקבב צבעוני וטעם.
- מפזרים מעל סלט ירוק פרוסות סלמון טריאקי מבושל, אבוקדו ומנדרין. מטפטפים עם רוטב סויה וג'ינג'ר.
איך להכין סלמון טריאקי
- מערבבים את רוטב הסויה, מירין, סוכר חום, סאקה, שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק בסיר קטן. מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים עד שהתערובת מצטמצמת ומסמיכה, כ-10-15 דקות.
- מוציאים את רוטב הטריאקי מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
- מניחים את פילה הסלמון בצלחת רדודה ושופכים את רוטב הטריאקי. מוודאים שהסלמון מצופה היטב.
- מכסים את המנה בניילון נצמד ומשרים את הסלמון במקרר למשך 30 דקות לפחות, עד שעתיים.
- מסירים את הסלמון מהמרינדה ומייבשים מעט במגבות נייר.
- מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את פילה הסלמון למחבת, צד העור כלפי מטה ומבשלים כ -4-5 דקות לכל צד, או עד שהם שחומים יפה משני הצדדים.
- מגישים את הסלמון הטריאקי חם, מקושט בפרוסות בצל ירוק.
מידע על אחסון
ניתן לאחסן שאריות סלמון במיכל אטום אוויר במקרר עד 3 ימים. כדי לחמם מחדש, הכניסו את הסלמון לכלי אפייה וכסו אותו בנייר כסף. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10-15 דקות עד לחימום.
האם ידעת?
רוטב טריאקי הומצא ביפן במאה ה -17 כדרך לשמר דגים. כיום מדובר במרינדה פופולרית ורוטב עבור סוגים רבים ושונים של מזונות ובינהם סושי.
מזמינים אתכם להנות ממתכון סלמון בטריאקי טעים לאופציית ארוחת ערב מהירה ובריאה.