www.Mabasir.co.il

חביתה ירק

צוות מה בסיר

חביתה ירק

מצרכים

מצרכים

אופן ההכנה

אנחנו אוהבים להתחיל את הבקרים שלנו עם חביתה ירק טעימה ובריאה.
מתכון קל להכנה ומושלם לארוחת בוקר, בראנץ' או אפילו ארוחת ערב.
עם מרכיבים פשוטים, תוכלו להכין את החביתה ירק הזו תוך זמן קצר.
בואו נתחיל!

3 אפשרויות הגשה נהדרות לחביתה ירק

  1. מגישים עם לחם מלא קלוי קלות ומיץ תפוזים סחוט טרי לארוחת בוקר בריאה.
  2. עם כף שמנת חמוצה וקצת עירית קצוצה לארוחה חלבית.
  3. מגישים לצד סלט וקצת תפוחי אדמה צלויים לארוחת ערב ממלאת וטעימה.

3 וריאציות חביתה ירק טעימות

  1. חביתה פטריות וגבינה - מוסיפים את הגבינה המגורדת האהובה עליכם לביצים לפני הבישול.
  2. חביתה תרד ופטה - גבינת הפטה מחליפה את המלח ומוסיפים קומץ תרד קצוץ לירקות.
  3. חביתה מקסיקנית - מטגנים פלפל חלפיניו, בצל ופלפלים בצבעים שונים ומוסיפים קצת גבינת צ'דר מגורדת לביצים. מגישים עם סלסה וגוואקמולה.

איך להכין חביתה ירק מהירה וטעימה

  1. בקערה, מקציפים יחד את הביצים, המלח, הפלפל השחור, האורגנו ואבקת השום עד לשילוב.
  2. מחממים שמן זית במחבת טפלון על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומאדים 1-2 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות והפלפל האדום, ומטגנים 3-4 דקות נוספות עד לריכוך הירקות. מוסיפים את עגבניות השרי והתרד ומבשלים עוד 1-2 דקות.
  4. מורידים את החום לבינוני. שופכים באופן שווה את הביצים המוקצפות למחבת ומבשלים 2-3 דקות או עד שקצוות החביתה מתחילות להשחים.
  5. בעזרת מרית, מקפלים בזהירות את החביתה לשניים ומבשלים למשך 1-2 דקות נוספות או עד שהביצים משחימות קלות.
  6. מחליקים בעדינות את החביתה על צלחת ומגישים חם.

איך הופכים חביתה ירק לשלכם

אפשר להתאים אישית בקלות את חביתת הירק הזו עם הירקות או התוספות האהובים עליכם. נסו להוסיף גבינה, רוטב חריף או אבוקדו.
בתכלס, האפשרויות באמת אינסופיות!

מידע על אחסון

אחסנו כל שאריות חביתה בקופסא אטומה במקרר עד יומיים. כדי לחמם מחדש, פשוט הניחו במיקרוגל למשך 30 שניות.

עובדת חביתה מהנה

האם ידעת שאומלט (חביתה) היא בעצם מילה צרפתית? זה אומר 'משהו קטן' ומתייחס לגודל הקטן של המנה בצרפת. כיום נהנים מחביתות בכל העולם וניתן להתאים אותם עם מגוון מרכיבים!

תיהנו מחביתה צמחונים בריאה וטעימה. מנה מושלמת לארוחת בוקר, בראנץ, וארוחת ערב.
בתאבון!