www.Mabasir.co.il
קישואים בתנור
צוות מה בסיר
מצרכים
מצרכים
- 1 יחידה מלח ופלפל לפי הטעם
- 0.5 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 4 יחידות קישואים בינוניים, חתוכים
- 0.5 כוס פירורי לחם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אבקת שום
אופן ההכנה
קישוא הוא ירק נפלא ורב -תכליתי שניתן לבשל בדרכים רבות ושונות. מתכון זה מזווג אותו עם פירורי לחם פריכים וגבינת פרמזן לתוספת טעימה ובריאה שיכולה לשפר כל ארוחה.
הצעות הגשה לקישואים בתנור
- מעל הקישואים האפויים מפזרים פטרוזיליה קצוצה טרייה.
- מוסיפים את הקישואים האפויים לקערה של קינואה מבושלת, קייל קצוץ, עגבניות מיובשות ורוטב של שמן זית, חומץ בלסמי ודבש לסלט בריא ולבבי.
- מגישים את הקישואים האפויים כמנה צדדית לעוף, סטייק או דגים בגריל, ומזווגים אותו עם כוס יין לבן או רוזה צונן.
3 ווריאציות לקישואים בתנור
- מוסיפים לפירורי הלחם והפרמזן מיץ לימון סחוט טרי ושמיר לטוויסט טעים ורענן.
- מחליפים את פירורי הלחם בקמח תירס ואת גבינת הפרמזן בצ'דר לטוויסט בהשראה דרום אמריקאית במתכון הקלאסי הזה.
- מוסיפים פחית חומוס סחוט ושטוף ועגבניות שרי קצוצות לתבנית לארוחה אחת.
איך מכינים קישואים בתנור?
- מחממים את התנור ל -200 מעלות.
- פורסים את הקישואים לעיגולים דקים ומכניסים אותם לתבנית.
- בקערה קטנה מערבבים את פירורי הלחם, גבינת הפרמזן, אבקת שום, שמן זית, מלח ופלפל.
- מורחים את התערובת על גבי הקישואים בתבנית האפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, או עד שהקישואים רכים ובצבע חום מוזהב.
- מגישים חם ותיהנו!
אחסון וחימום מחדש של קישואים בתנור
אחסנו את שאריות הקישואים כראוי במיכל אטום מאוויר במקרר עד 3 ימים. כדי לחמם אותו מחדש, הכניסו אותו לתנור או במיקרוגל למשך מספר דקות עד שחם מספיק. ניתן גם להקפיא במיכל אטום עד 3 חודשים.
הידעתם?
קישואים הם למעשה פרי, אך משמשים ומבושלים כירק. המילה קישוא באה מהמילה האיטלקית 'קישנה', שמשמעותה "קצת" דלעת.
קישואים פריכים וטעימים בתנור הם מתכון חובה לכל אוהבי הקישואים. זה קל להכנה, בריא ועמוס טעמים איטלקיים טעימים. תיהנו מארוחה קלה בפני עצמה או התאימו אותה עם המנה העיקרית האהובה עליכם.