www.Mabasir.co.il
סלט סלק ופטה
צוות מה בסיר
מצרכים
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 400 גרם סלק, קלוף וחתוך
- 50 גרם גבינת פטה מפוררת
- 1 כף דבש
- 1 טיפה פלפל שחור
- 2 כפות נענע קצוצה
- 1 יחידה מיץ תפוזים מתפוז גדול
- 1 טיפה מלח
אופן ההכנה
היכונו להאיר את שולחן ארוחת הצהריים או ארוחת הערב שלכם עם המתכון המדהים הזה של סלט סלק! זה בריא, טעים ומלא חומרים מזינים כל כך טובים לגוף.
אתם יכולים להגיש אותה כארוחה קלה או כמנה, וליהנות מהטעמים הטריים של הסלק, התפוז והנענע.
אפשרויות הגשה נהדרות לסלט סלק
- מגישים את הסלט עם עוף או דגים בגריל.
- מגישים אותו על גבי קינואה או אורז חום לסלט ממלא יותר
- מגישים אותו עם גבינת חלומי בגריל לצמחונים
3 דרכים לשדרג סלט סלק
- מוסיפים כמה אגוזי מלך או פקאן קלויים
- מוסיפים קצת ארוגולה או תרד
- מוסיפים כמה בצלים אדומים פרוסים דק
איך להכין סלט סלק טעים?
- מחממים את התנור ל -200 מעלות. עוטפים כל סלק באלומיניום
- צולים את הסלקים בתנור למשך שעה או עד שהם רכים
- הניחו את הסלקים המבושלים בצד ותנו להם להתקרר מעט
- בזמן ההמתנה לסלק שמתקרר, מכינים את הרוטב על ידי ערבוב של מיץ התפוזים, הדבש, שמן הזית והמלח והפלפל בקערה.
- מקלפים את הסלקים ופורסים אותם לטריזים (וודג'ס)
- מוסיפים את טריזי הסלק לרוטב ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
- מוסיפים לסלט את הנענע הקצוצה
- מפוררים את גבינת הפטה על גבי הסלט ומגישים
עוד על מתכון לסלט סלק
סלק הוא מזון על העמוס בנוגדי חמצון, סיבים, ויטמין C ומינרלים. הוכח כי הוא משפר את לחץ הדם, העיכול והביצועים הספורטיביים.
אפשר גם להוסיף לסלט יותר ירקות או אגוזים כדי להוסיף עוד מרקם וטעם. נשמח לשמוע מה אתם חושבים!
מידע על אחסון
שומרים את סלט הסלק בכלי אטום במקרר עד יומיים. כדי לשמור על פריכות ורעננות של הסלט יש לאחסן את הרוטב בכלי נפרד ולערבב לפני ההגשה.
האם ידעת?
סלק הוא אחד הירקות העתיקים ביותר הידועים לאדם, וטופח לראשונה על ידי הרומאים העתיקים.
מתכון סלט סלק הקל הזה מושלם לארוחת צהריים, ארוחת ערב או כחטיף קל של אמצע היום. זה סופר בריא ומרענן, וניתן לשנות אותו כאוות נפשכם.