www.Mabasir.co.il
עלי גפן ממולאים
Shani Sharbatov
מצרכים
כל המצרכים
- 3 יחידות גזר
- 1 יחידה בצל
- 1 יחידה מיץ לימון
- 1 ליטר מים
- 1 כף אבקת עוף
- 0.25 כפית פלפל שחור
- 1 קילוגרם אורז
- 3 יחידות עגבניה
- 0.5 כפית מלח
- 1 כף חוואיג
- 1 כוס שמן
- 2 יחידות עלי כרפס
- 40 יחידות עלי גפן
- 1 כף שמן זית
- 1 צרור פטרוזליה
- 2 יחידות תפוח אדמה
אופן ההכנה
- להכנת המלית מערבבים היטב בקערה אורז, פטרוזיליה קצוצה, עגבניות מגורדות, גזרים מגורדים, בצל מגורד, עלי כרפס (רק העלים), מלח, פלפל שחור, חוויאג׳ ושמן.
- לשטוף היטב את העלי גפן ולדאוג שהצד המחוספס יהיה כלפי מעלה (עליו מניחים את המלית).
- מניחים כפית מהתערובת במרכז העלה, מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים כמו סיגר. ממשיכים כך עם כל העלים.
- בתחתית הסיר מניחים פרוסות תפוחי אדמה ומעליהם את העלי גפן.
- ממלאים את הסיר במים עד גובה העלים, מוסיפים מיץ לימון, אבקת מרק ושמן זית.
- מניחים על עלי הגפן צלחת (ממש בתוך הסיר), כדי שלא יצופו. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.