www.Mabasir.co.il
קינוח אישי קל להכנה
יעלי ששון
מצרכים
כל המצרכים
- 1 יחידה שמנת מתוקה
- 1 יחידה עוגיות לוטוס מפוררות
- 1 יחידה ריבת תות מהולה במעט מים (שיהיה נוזלי)
- 2 כפות סוכר
- 1 יחידה תותים חתוכים
- 1 יחידה ביסקוויטים מפוררים
אופן ההכנה
ומעליה נניח את התותים לאחר שחתכנו אותם יפה.ברוכים הבאים למתכון סתווי טעים שבוודאות יגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד! קינוח אישי מרהיב בכוסות אישיות!
קינוח הכוסות של עוגיות הלוטוס הן התערובת המושלמת של קראנצ'יות וקצפת שללא ספק ישאירו אתכם עם טעם של עוד.
עוגיות לוטוס, הן פינוק בלגי שהפך פופולרי בכל העולם. העוגיות האלה עשויות מתערובת של תבלינים כמו קינמון, אגוז מוסקט וציפורן, והן בעלות מרקם פריך שהופך אותן למושלמות לקינוחים. עוגיות הלוטוס המשמשות במתכון זה מוסיפות טעם חם ומתובל לכוסות הקינוח שמתחברות בצורה מושלמת עם הקצפת הקרמית. המתכון הזה הוא דרך נהדרת ליהנות מטעמי הסתיו בקינוח טעים וקל להכנה.
איך ניתן להפוך את הקינוח האישי לפרווה?
פשוט מאוד, החליפו את השמנת מתוקה בחלב קוקוס ותקבלו קינוח פרווה לא פחות טעים!
איך עושים קינוח אישי בצורה קצת שונה
- מחליפים את עוגיות הלוטוס בעוגיות אוריאו.
- מוסיפים אגוזים קצוצים, כמו אגוזי פקאן או אגוזי מלך.
- מוסיפים שכבה של בננות פרוסות או תותים לטוויסט פירותי.
- מזלפים על הקצפת רוטב קרמל או שוקולד.
- מפזרים קינמון על גבי הקצפת מלמעלה.
הצעות הגשה לקינוח אישי
- מגישים את כוסות הקינוח בצנצנות מייסון קטנות למראה חמוד וכפרי
- מפזרים פתיתי קוקוס קלויים לטוויסט טרופי
- מגישים עם תוספת של סיידר תפוחים חם לחווית הסתיו האולטימטיבית
- מגישים לצד כדור גלידת וניל לפינוק נוסף
- למעלה עם פירות יער טריים, כמו פטל או פטל שחור, לפרץ של צבע
- מגישים עם כוס שוקו חם או צ'אי מסאלה הודי לחווית קינוח נעימה
- הוסף טפטוף של דבש או סירופ מייפל מעל למגע של מתיקות
איך מכינים קינוח אישי של עוגיות לוטוס
- שמים את עוגיות הלוטוס במיקסר עד לקבלת פירורים אחידים.
- שמים בתוך כוס יפה ועמוקה את הפירורים של עוגיות הלוטוס.
- מקציפים יחד שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר עד לקבלת קצפת אחידה.
- מעל הפירורים נזלף/נשפוך שכבה של קצפת ומעליה נניח את התותים לאחר שחתכנו אותם יפה.
- לבסוף מעל התותים נשים ריבה (לא חובה).
- נמשיך כך לפי אותו הסדר עד שהכוס מתמלאת.
- מקררים את קינוחי הכוסות במקרר לפחות שעה לפני הגשה.