www.Mabasir.co.il

פיצה ביתית מושלמת

Natalie Aviv

פיצה ביתית מושלמת

מצרכים

מצרכים ל2 פיצות

לתוספות

לרוטב מרגריטה

אופן ההכנה

1. מחממים מים לדרגת פושר. מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים מעט ומניחים בצד למשך כ-10 דק׳ עד שהשמרים יתססו. 
2. לתוך קערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את המים עם השמרים ושמן הזית ומערבבים מעט. 
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים ידנית עד לאיחוד קל של המרכיבים. 
4. לשים במהירות נמוכה ולאחר מכן מגבירים למהירות בינונית - לשים למשך כ-10 דק׳ (ניתן כמובן גם ללוש ידנית). הבצק יוצא אלסטי, חלק וכלל לא דביק.
5. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, ומשמנים היטב גם את הבצק עצמו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, רצוי במקום חמים וחשוך (שעה עד שעה וחצי). 
6. מחממים תנור ל-220 מעלות. בשלב זה - אם יש לכם אבן פיצה, זה הזמן להכניס אותה לתנור.
7. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מהבצק בעדינות ומחלקים לשני חלקים שווים. את החלק בו לא משתמשים מיד מכסים שוב בניילון נצמד כדי שלא יתייבש.
8. מרדדים על משטח מקומח, באמצעות מערוך או עם הידיים. 
9. אם יש לכם אבן פיצה, מעבירים את הבצק המרודד לקרש פיצה, שופכים את הרוטב, מסדרים את הגבינה והתוספות שאוהבים, ומעבירים לאבן הפיצה (אם אתם לא מנוסים עדיף להעביר בזהירות את הבצק ישירות לאבן הפיצה ולסדר עליה את הרוטב והתוספות, אבל בזהירות, זה חם מאוד!). במידה ולא, מעבירים את הבצק המרודד לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או לתבנית פיצה וממשיכים כרגיל.
10. אופים למשך כ-10-15 דקות. 
בתאבון!