www.Mabasir.co.il
שעועית ירוקה ברוטב אסייתי
אודי מבשל לחברים
מצרכים
מרכיבים
- 5 שיני שום
- 0.5 יחידה לימון
- 2 כפות שומשום
- 1 כפית שמן שומשום
- 5 שיני שום קצוצים לפרוסות
- 3 כפות סויה
- 1 כף שעועית ירוקה
- 1 חבילה שעועית ירוקה עדינה קפואה
לתיבול
- 1 כפית שמן שומשום (מוסיף המון)
- 0.5 יחידה לימון גדול סחוט
- 1 יחידה סמ ג'ינג'ר קצוץ דק (אופציונאלי)
- 3 כפות סויה
- 2 כפות שומשום קלוי
- 0.5 כפית מלח
אופן ההכנה
מכניסים את השעועית לסיר עם הרבה מים רותחים וכף מלח.
כשהמים חוזרים לרתוח מסננים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
הכי טעים כשהשעועית נגיסה ולא רכה, לכן חשוב לא לבשל אותה יתר על המידה.
במקביל מטגנים את השום במעט שמן זית (לא לשרוף את השום),
מוסיפים את השעועית שסוננה, ואת מרכיבי התיבול.
מבשלים מספר דקות עד שהשעועית מתחממת.