www.Mabasir.co.il

עוגת שמרים בשני צבעים

צוות מה בסיר

עוגת שמרים בשני צבעים

מצרכים

בצק

ציפוי

מלית שוקולד

מלית מרציפן

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת מיקסר קמח מנופה, מלח ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמרים ומשפר אפייה.
  3. מערבבים במהירות נמוכה, מוסיפים את החלב, קליפת תפוז/ לימון, ביצים וחמאה.
  4. מעבדים עד לקבלת בצק שנפרד מהקערה (בערך 10 דקות).
  5. משמנים את הידיים ומוציאים את הבצק מהקערה.
  6. מפרידים את הבצק ל2 קערות.
  7. לקערה אחת מוסיפים נס קפה, קינמון וקקאו ומעבדים עד שהבצק מקבל צבע חום אחיד.
  8. מכסים את הקערות במגבת לחה ומשאירים לתפיחה של כשעה וחצי.
  9. מלית שוקולד- מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם אחיד (אפשר להוסיף מים לדילול).
  10. מלית מרציפן- מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת בצק שקדים רך וטעים.
  11. לאחר התפיחה, מורידים את התפיחה (אגרוף לבצק) ומרדדים כל חלק לצורת מלבן על נייר אפייה.
  12. מורחים את מלית השוקולד על הבצק הלבן ומגלגלים לרולדה.
  13. מרדדים את המרציפן על נייר אפייה עם מעט קמח, מניחים על הבצק החום ומגלגלים לרולדה.
  14. קולעים צמה מ2 הרולדות ומניחים בתנית 24-26 עגולה עם חור משומנת בחמאה.
  15. משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
  16. מברישים את העוגה בביצה טרופה.
  17. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה, עד להשחמה.
  18. עם הוצאת העוגה מהתנור מצפים באגאבה/ מייפל.

איזו עוגההההה