www.Mabasir.co.il
עוגת שמרים בשני צבעים
צוות מה בסיר
מצרכים
בצק
- 1.5 כוסות סוכר
- 500 גרם קמח/ קמח כוסמין
- 1 כפית נס קפה
- 0.5 שקית משפר אפיה
- 1 יחידה קליפת תפוז/ לימון מגורדת
- 100 גרם חמאה
- 4 כפות קקאו
- 25 גרם שמרים טרים/ שמרית/ 1.5 כף שמרים יבשים
- 0.25 כפית מלח
- 1 כוס חלב
- 1 כף קינמון
- 2 יחידות ביצים
- 2 שקיות סוכר וניל
ציפוי
- 1 יחידה ביצה
- 4 כפות אגאבה/ מייפל מדולל במים
מלית שוקולד
- 50 גרם חמאה
- 0.5 כוס קקאו
- 1 יחידה קליפת תפוז מגורדת
- 1 כפית רום
- 0.25 כוס קמח כוסמין
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1 כף נס קפה
- 1 כוס סוכר
מלית מרציפן
- 0.5 כוס מיץ לימון/תפוז
- 200 גרם שקדים קלופים
- 1 יחידה חלבון
- 2 כוסות סוכר
אופן ההכנה
- שמים בקערת מיקסר קמח מנופה, מלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמרים ומשפר אפייה.
- מערבבים במהירות נמוכה, מוסיפים את החלב, קליפת תפוז/ לימון, ביצים וחמאה.
- מעבדים עד לקבלת בצק שנפרד מהקערה (בערך 10 דקות).
- משמנים את הידיים ומוציאים את הבצק מהקערה.
- מפרידים את הבצק ל2 קערות.
- לקערה אחת מוסיפים נס קפה, קינמון וקקאו ומעבדים עד שהבצק מקבל צבע חום אחיד.
- מכסים את הקערות במגבת לחה ומשאירים לתפיחה של כשעה וחצי.
- מלית שוקולד- מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם אחיד (אפשר להוסיף מים לדילול).
- מלית מרציפן- מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת בצק שקדים רך וטעים.
- לאחר התפיחה, מורידים את התפיחה (אגרוף לבצק) ומרדדים כל חלק לצורת מלבן על נייר אפייה.
- מורחים את מלית השוקולד על הבצק הלבן ומגלגלים לרולדה.
- מרדדים את המרציפן על נייר אפייה עם מעט קמח, מניחים על הבצק החום ומגלגלים לרולדה.
- קולעים צמה מ2 הרולדות ומניחים בתנית 24-26 עגולה עם חור משומנת בחמאה.
- משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
- מברישים את העוגה בביצה טרופה.
- מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכחצי שעה, עד להשחמה.
- עם הוצאת העוגה מהתנור מצפים באגאבה/ מייפל.
איזו עוגההההה