www.Mabasir.co.il
שטרודל תפוחים פרווה
צוות מה בסיר
מצרכים
בצק
- 1 יחידה אבקת אפייה
- 1 קילוגרם קמח
- 1 יחידה שמן לטיגון
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות מים פושרים
- 1 יחידה ביצה
סירופ סוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 טיפה מיץ לימון
מילוי תפוחים
- 6 יחידות תפוחים
- 0.5 כוס סוכר
- 1 יחידה סוכר וניל
אופן ההכנה
- לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
- נותנים לבצק לנוח לכחצי שעה, קורצים 6 כדורים ומשאירים לעוד מנוחה קטנה.
- מכינים את מלית התפוחים- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
- מערבבים את התפוחים עם הסוכר והסוכר וניל.
- פותחים כל כדור בצק עד לדקיקות, מורחים מעט שמן, ומניחים מעל מתערובת המלית.
- לאחר מכן סוגרים לרולדה וחותכים לרצועות.
- מחממים סיר עם שמן עמוק, מטגנים כל שטרודל כ2-3 דקות מכל צד.
- לאחר הטיגון טובלים בסירופ סוכר (מערבבים את כל המרכיבים), ניתן לפזר מעל שומשום/סוכריות צבעוניות/ תפוחים מקורמלים.