רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
קובנה
מתכון
כ-60 דקות בינוני

מצרכים למתכון

להכנה

מריחת הבצק

לא בטוחים איך למדוד?

אופן ההכנה

האם יש גולש באתר שלא מכיר את המאכל הידוע קובנה? הנה לפניכם המתכון האמיתי והטעים ביותר לקובנה מהסרטים

• בשלב הראשון ניקח קילו קמח וכף שמרים , ונערבב - לאחר מכן נוסיף 3 כפות סוכר ושוב נערבב.
• נוסיף עכשיו עוד 4 כוסות מים פושרים בערך וכפית מלח, ם הבצק טיפה דביק אפשר להוסיף קמח - ולערבל היטב עד לקבלת בצק אחיד.
• להכניס את הבצק אל תוך קערה, ולעטוף אותה בניילון נצמד - להניח להתפחה של שעה.
• לאחר שעה אנו נלוש שוב את הבצק על מנת להוריד לו את הנפח, וניתן לו הנפחה של שעה נוספת.
• כעת נפתח את הבצק על משטח מקומח , נפתח אותו הכי גדול שאפשר עדיף להעזר במערוך מקומח , ולמרוח מחמאה.
• אחר כך לקפל על שניים , לרדד שוב ולמרוח מחמאה - ואז שוב לקפל לרדד ולמרוח את המחמאה שנשארה, ולבסוף לגלגל לשבלול ארוך ולחתוך אותו לפרוסות ולהניח בתוך סיר הקובנה.
* לפני שמניחים בתוך סיר הקובנה , יש למרוח את דפנות הסיר מחמאה.
• ניתן לו התפחה נוספת אחרונה, ונכניס לתנור שחומם מראש ל100 מעלות או על פלטה מכוסה.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון חמין
כ-60 דקות קל כשר בשרי
תמונה של מתכון קובנה תימנית
כ-120 דקות בינוני כשר חלבי
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות