מצרכים למתכון פאי רועים

מלית בשר
4 כפות שמן זית
1 כוס יין אדום
4 גבעולים טימין
1 יחידה בצל
1 טיפה פלפל שחור
2 כפות רוטב סויה
2 יחידות גזרים
400 גרם בשר בקר טחון
0.5 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
2 גבעולים סלרי
ציפוי פירה
5 יחידות תפוחי אדמה גדולים
1 כפית מלח
5 כפות שמן זית לפירה

אופן הכנת מתכון לפאי רועים מעולה של שכבת בשר בקר ומעל שכבת פירה רכה

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גסות.

2. מכניסים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית 30-40 דקות עד שהתרככו לחלוטין.

להכנת מלית בשר-

3. מגררים את הגזר בפומפייה, את הבצל והסלרי קוצצים דק.

4. מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן הזית. מניחים את הבשר הטחון במחבת מערבבים כ5 דקות ונותנים לו להשחים.

5. מוסיפים את הירקות ואת הטימין ומטגנים יחד עם הבשר 5 דקות דקות עד שהם מתחילים להתרכך.

6. מוסיפים את רסק העגבניות ורוטב הסויה (אם משתמשים).

7. מבשלים כדקה ואז מוסיפים את היין האדום.

8. מבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי ומתבלים במלח ופלפל שחור. מסירים את הסיר מהאש להצתננות.

מכינים את הפירה-

9. אחרי שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין, מעבירים אותם לקערה, מוסיפים את שמן הזית, מתבלים במלח ומועכים לפירה.

מרכיבים את הפאי ואופים-

10. בתבנית חרסינה/פיירקס בגודל בינוני משטחים את תערובת הבשר, ומעליה שמים את הפירה ומשטחים.

11. עוברים עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה מחורצת, מזלפים מעל עוד שמן זית (3-4 כפות).

12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-20-30 דקות עד שהפירה זהוב ויפה.


כשרות: כשר בשרי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לפאי רועים פאי רועים בשר בשר בקר תפוח אדמה תפוחי אדמה פירה שכבת בשר שכבת פירה מחית תפוחי אדמה מאפה בשר עם פירה פשטידת רועים
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

לחמעג׳ון

מתכון ללחמעג׳ון על בצק פילו משגע שלא תפסיקו לאכול

כנפיים מצופים בתנור

כנפיים בתנור, בציפוי משגע ומרקם קריספי ביותר.

עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן עם תותים ופירות יער

תחתית בראוניז וניל, מוס גבינה ושוקולד לבן, וקישוט של פירות יער ותותים

פחזניות

פחזניות מתוקות במילוי קצפת

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!