רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
סופגניות מנצחות לחנוכה
מתכון

סופגניות מנצחות לחנוכה

כ-30 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

סופגניות טעימות להכנה ביתית במילויים שאוהבים

טיפים חשובים בהכנת סופגניות:
הכנת המצרכים: להכנת מאפים ומתכונים מדוייקים, חייבים להשתמש במשקל מטבח. במקרה של בצק לסופגניות זה נכון אפילו יותר כי המידות מאוד מדוייקות והמתכון רגיש לשינויים.
החמאה: כדאי תמיד לחתוך אותה לקוביות קטנות כדי שתימס מהר ובאופן אחיד. אם רוצים מתכון פרווה, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה.
בצק בטעמים שונים: ניתן להחליף 10% מכמות הקמח בקקאו ולקבל בצק בטעם שוקולד. כמו כן ניתן להוסיף לבצק תבלינים כגון זרעי וניל, קינמון, או כל תבלין אחר שתבחרו.
הביצים: רצוי להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר כדי לזרז את זמן התפיחה.
התפחה: זמן ההתפחה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר בו אנו עובדים. ככל שהחדר קר יותר ייקח לבצק יותר זמן לתפוח. אם אתם מעונינים לקצר את זמן התפיחה ניתן לשים את הבצק באזור חם כמו חדר מחומם או אפילו בתנור אשר מופעל בטמפרטורה מאוד נמוכה (לא יותר מ-25 מעלות)
כמו כן חשוב מאוד לכסות את הקערה עם הבצק בנילון נצמד בזמן ההתפחה על מנת שלא יתייבש.
הטיגון: מאוד חשוב לטגן את הסופגניות בשמן חם-160 מעלות. אם מטגנים בטמפרטורה נמוכה יותר הסופגניות יטוגנו לזמן ממושך מדי וייצאו שמנוניות. לעומת זאת אם מטגנים בטמפרטורה גבוהה מדי, הסופגניות ישחימו מהר מדי ויהיו אפויות מבחוץ אך לא יאפו מספיק מבפנים. חשוב מאוד להשתמש במד טמפרטורה לטיגון.
אכסון: הסופגניות הכי טובות לאכילה ביום הכנתן.
המילוי: ניתן למלא את הסופגניות בכל מילוי האהוב עליכם. המילויים המומלצים הינם:ריבה, מילויי גנאש (קרם על בסיס שוקולד) או קרם וניל.


שלבי הכנת הסופגניות
1. בסיר קטן חממו את החלק הקטן של החלב עם החמאה עד להמסה מוחלטת. התערובת צריכה להיות חמה אך לא רותחת.
2. בקערת המיקסר ערבבו את השמרים, החלק השני של החלב, הסוכר והביצה. חשוב לערבב את התערובת עם מטרפה עד שהשמרים נמסים לגמרי. הניחו בצד ל-5 דקות. (חשוב מאוד להשתמש בחלב קר).
3. בכלי נפרד ערבבו את הקמח והמלח.
4. חברו את קערת המיקסר עם וו לישה והתחילו לערבב במהירות נמוכה.
5. תוך כדי ערבוב, הוסיפו בהדרגה ולסירוגין את הקמח ותערובת החלב והחמאה
6. הגבירו את מהירות הערבוב (מהירות בינונית) והמשיכו לערבב לכ-5 דקות נוספות או עד שהבצק נראה אחיד, דביק אך לא רטוב מדי, ומשתחרר מקצוות הקערה. אם הבצק דביק מדי הוסיפו מעט קמח.
7. כשהבצק מוכן הוציאו אותו מקערת המיקסר, העבירו לקערה וכסו בנילון נצמד.
8. התפיחו את הבצק באיזור חם כשעה או עד להכפלת נפחו.
9. כשהבצק מוכן העבירו אותו למשטח מקומח. חלקו אותו לחתיכות בגודל של כ-50 גרם לסופגניות בינוניות.
10. הניחו כל כדור על חתיכה קטנה של נייר אפייה והעבירו לתבנית.
11. כסו את הסופגניות עם נילון נצמד והניחו באיזור חמים להתפחה . הסופגניות מוכנות לטיגון כשנפחן הוכפל.
12. חממו סיר גדול ורחב עם שמן.חשוב להשתמש במד טמפרטורה ולהביא את השמן לטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס .
13.הכניסו את הסופגניות לשמן בעדינות רבה והיפכו אותן. נייר האפייה ישתחרר בקלות. טגנו עד לקבלת גוון חום בהיר/זהוב. היפכו את הסופגניות בעדינות וטגנו עד לקבלת גוון אחיד בשני הצדדים.
14.הוציאו את הסופגניות והניחו על משטח עם נייר סופג.
15.הניחו לסופגניות להתקרר, מלאו וקשטו.

 

ריכזנו לכם עמוד עם כל הסופגניות הדונאטס ומה שבינהם

ובעמוד הבא תמצאו את כל המתכונים לחנוכה!

 

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון דונאטס
כ-40 דקות בינוני כשר חלבי
תמונה של מתכון סופגניות
כ-45 דקות קל כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות