מתכון לפירה בטטה ותפוחי אדמה, במרקם עדין וטעים. מתאים כתוספת לארוחת צהריים עם שניצל או חזה עוף - ניתן להכין גם חלבי.
1. מרתיחים מים חמים.
2. מקלפים את התפוח אדמה והבטטות, שוטפים במים וחותכים לקוביות קטנות.
3. מכניסים את הבטטות והתפוחי אדמה לתוך סיר על הגז עם המים החמים.
4. לאחר שהבטטות והתפוח אדמה מתרככים, מסננים 98% המים ומועכים הכל יחד.
5. מוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית (במידה ורוצים פירה חלבי- ניתן להוסיף במקום השמן זית, חצי כוס חמאה מומסת או חצי כוס חלב).
6. ממשיכים לערבב הכל יחד, ניתן להעזר בבלנדר מוט לקבלת מרכם עדין וחלק לכל תערובת הפירה.
7. מגישים ובתיאבון (: