מצרכים למתכון עוגת שוקולד ופקאן

מצרכים לעוגה
2 כפות קורנפלור
240 גרם שוקולד מריר
4 יחידות ביצים
150 גרם אגוזי פקאן גרוסים
1 כף קקאו
130 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
גנאש שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת מתכון עוגת שוקולד ופקאן - עוגת שוקולד שכיף לסיים איתה כל ארוחה

אופן ההכנה:

נחמם תנור מראש ל 170 מעלות.

בקערה חסינת חום נשים חמאה ושוקולד ונמיס במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה. ניתן לתערובת להצטנן מעט.

בקערת מיקסר נקציף ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. נוסיף את קצף הביצים אל תערובת השוקולד ונקפל לאיחוד. נוסיף קקאו, קורנפלור ופקאנים גרוסים ונערבב עד תערובת אחידה.

נעביר את הבלילה לתבנית בקוטר 24, משומנת היטב, ונכניס לתנור לכ-45 דקות או עד קבלת עוגה סדוקה מעט עם קיסם שיוצא עם פירורים לחים כאשר הוא נכנס לעוגה.

מצננים את העוגה ובינתיים מכינים את הציפוי.

בקערה חסינת חום נביא לרתיחה שמנת מתוקה, ולאחר מכן נשפוך אותה על השוקולד. נחכה דקה ונערבב עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה.

נצנן את הגנאש לטמפרטורת החדר ונמזוג על העוגה. נכניס את העוגה למקרר להתייצבות של מינימום שעתיים. נקשט במעט פקאנים מסביב.

העוגה נשמרת בקירור כ-5 ימים.


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעוגת שוקולד ופקאן עוגת שוקולד ופקאן הקינוח המושלם שוקולד פקאנים
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגה פאדג׳ית מלאת שוקולד ונמסה בפה לרגע של כיף

עוגת פנקייקים

עוגת פנקייקים עם קרם שמנת

כשר לפסח

גלידת תות ביתית

מתכון קליל ופשוט לגלידה ביתית בטעם תות , עם חתיכות הפרי - מתאימה לפסח ודיאטטית!

לחם טחינה

לחם מטחינה ללא קמח

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!