מצרכים למתכון לחם במילוי מרק בטטה

מרק
1 טיפה פלפל שחור
2 יחידות בטטה
1 יחידה בצל
3 שיני שום
3 יחידות גזר
0.5 כף מלח
לחם
2.25 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
1 קילוגרם קמח
0.5 כוס שמן זית

אופן הכנת מתכון לחם במילוי מרק בטטה - לחם שלם בהכנה ביתית, במילוי מרק בטטה וירקות כתומים עם טעם שישאיר אתכם עם פה פעור

להכנת הלחם:

  1. מערבבים את מרכיבי הבצק, כאשר מוסיפים את המים בסוף בהדרגה.
  2. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  3. יוצרים כדור ומניחים להתפחה למשך שעה.
  4. לשים את הבצק לאחר ההתפחה ומניחים להתפחה נוספת של שעה. וכך פעם נוספת (סה״כ 3 התפחות).
  5. יוצרים מהבצק 4 כדורים בצורת סיר, מניחים בתבנית ומורחים בשמן זית וריסוס קל של מים (אפשר למרוח בחלבון עם טיפה מים במקום).
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ל10 דקות. מרססים במים או בחלבון.
  7. מורידים את החום ל180 מעלות וממשיכים לאפות לכ-40 דקות, עד להשחמה של הלחם. מוציאים לצינון.
  8. בעזרת סכין חדה חותכים את הכיפה של הלחם ומוציאים את המלית.
  9. ממלאים במרק שאוהבים, מרק בטטה לדוגמא!

להכנת המרק: 

  1. חותכים את הגזר והבצל לחתיכות גסות.
  2. בסיר מטגנים את הגזר, הבטטה, הבצל (בלי לחתוך אותו) ושיני השום.
  3. מוסיפים מים ומבשלים עד להתרכככות הירקות.
  4. טוחנית את המרק עד לקבלת מחית חלקה.
  5. מוסיפים תבלינים ומבלשים עוד 5 דקות.
נערך לפני 8 חודשים על ידי צוות מה בסיר

כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: קשה
תגיות קשורות למתכון:
מתכון ללחם במילוי מרק בטטה לחם לחם ביתי לחם שלם מרק בטטה לחם במילוי מרק לחם ומרק לחם ומרק בטטה מרק בתוך לחם מרק חורפי בקערת לחם קערת לחם למרק
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

פיצה טורטיה

פיצה טורטיה ב5 דקות הכנה ממרכיבים שיש בבית

כשר לפסח

לחמניות מהירות לפסח

המתכון של גולדה תמם ללחמניות טעימות , אווריריות ומהירות להכנה כשרות לפסח

סלט תאילנדי

סלט תאילנדי פשוט, טעים, מרענן ומלא בכל טוב

סלט חיטה

סלט חיטה צבעוני ומשגע, קל להכנה וטעים להפליא!

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!