מצרכים למתכון פשטידת אנטיפסטי

מצרכים למתכון
2 כפות קמח
1 כפית אבקת שום
1 יחידה גמבה אדומה חתוך לרבעים
1 יחידה שמנת מתוקה
2 יחידות ענפי טימין
1 יחידה בצל סגול חתוך לרבעים
1 כפית אבקת מרק עוף
0.25 כוס שמן זית
1 יחידה קישוא פרוס לאורך
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
12 כפיות פלפל שחור גרוס
1 יחידה בטטה מקולף ופרוס
3 יחידות ביצים
1 כפית מלח

אופן הכנת מתכון פשטידת אנטיפסטי - הפשטידה הזאת, רצוי לאפות בכלי יחסית עבה, שמעביר חום בצורה שווה. והתוצאה לפניכם !

 

לא מתיימרת להכיר את כל השפות בעולם, אבל על אלו שאני כן מכירה, אני יכולה לספר בביטחון שאין להם פירוש למילה " פשטידה", זאת מילה מיוחדת שיש אותה רק בעברית. יש מילים דומות כמו פאי, או קיש,באנגלית, אבל אלו מאפים שנאפים על מצע של בצק. גם המילה הצפתית טארט, זה למאפה עם בצק. לעומת זאת בספרדית "פסטל" לא חייב להיות על בצק, אבל מצד שני פסטל זאת מילה מאוד כללית למאפה, זה יכול להתאים גם לעוגה, או כיסונים אפויים....באידיש "קוגל" שוב יכול להיות מתוק או מלוח, ולרוב הוא כולל אטריות או תפוח אדמה...תנסו להסביר בעולם למישהו שהוא לא ישראלי פעם מה זה פשטידה...בענייהם זה מאוד מבלבל, "קיש ללא בצק? אז מה מחזיק את המילוי?". המושג "פשטידה" מיוחד רק לנו!

פשטידה, הכוונה למאפה מלוח, שבדרך כלל ניקשר על ידי ביצים וסוג של עמילן (קמח, תפוח אדמה, תירס וכ'ו), מכאן והלאה פשטידה מוגבלת רק על ידי הדמיון, הטעמים, השילובים ואפילו המרקם יכול להשתנות ממתכון למתכון. רוב הפשטידות מאוד פשוטות, מזכירות עוגות בחושות באופן ההכנה, " לשפוך הכל לקערה, ולערבב" ואז יש סוגים יותר מושקעים...הקצפות, טיגונים, וכל מיני פעולות מקדימות לאפייה. לכבוד החג אני מכינה פשטידה שנחשבת יותר מושקעת....מה שהופך אותה לכל כך "מושקעת" זה הטיפול בירקות לפני, אנטיפסטי. פשטידת אנטיפסטי מוקרמת.

את הפשטידה הזאת, רצוי לאפות בכלי יחסית עבה, שמעביר חום בצורה שווה, כמו פיירקס או חרס ולא תבנית חד פעמית. התוצאה תהיה יותר מוצלחת בתאבון .

 

הכנה

תחילה מכינים את האנטיפסטי, מערבבים את כל הירקות עם התבלינים והשמן, מפזרים על מגש ואופים בתנור שחומם מראש על 220 כ20 דקות או פחות. עד שהבטטה רכה. מוציאים מהתנור ומקררים. משמנים תבנית לפשטידה, ומפזרים את הירקות בתוך התבנית. בקערה טורפים את הביצים, שמנת מתוקה, אבקת מרק עוף,לבלילה אחידה, מוסיפים את הקמח, ו¾ כוס גבינה מערבבים. מוזגים את תערובת השמנת מעל הירקות, מנערים את המגש טיפה כדיי לוודא שהבלילה מצפה את כל הירקות והתחתית היטב. מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה מעל, ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 דקות, בתאבון.

נערך לפני 2 שנים על ידי צוות מה בסיר
המתכון שייך לשף אלישבע דה-סילבה

כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לפשטידת אנטיפסטי פשטידה אנטיפסטי שבועות חלבי צמחוני קל טעים פשוט
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

מתכון לפלאפל

מתכון לפלאפל ביתי מנצח

מתכון לשבועות

פשטידת אנטיפסטי

הפשטידה הזאת, רצוי לאפות בכלי יחסית עבה, שמעביר חום בצורה שווה. והתוצאה לפניכם !

קאפקייקס שוקולד מושלמים

קאפקייקס שוקולד טעימים וצבעוניים

פוקצה שילדים אוהבים

מתכון מעולה לפוקצה שאי אפשר לעמוד בפניה

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!