מצרכים למתכון עוגת גבינה בקטיפה אדומה

מצרכים למתכון
70 גרם קמח (12 כוס)
1 יחידה 1ביצה
2 יחידות חלבונים
1 יחידה ביצה
2 כפות אבקת קקאו
340 גרם גבינת שמנת
12 כפיות אבקת אפיה
13 כוסות שמן
1 כף אבקת סוכר
1 כפית צבע מאכל אדום
12 כוסות סוכר
13 כוסות מים רותחים
14 כוסות קקאו
14 כוסות סוכר
13 כוסות סוכר
1 כוס שמנת לקצפת
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמנת חמוצה
13 כוסות חלב

אופן הכנת מתכון עוגת גבינה בקטיפה אדומה - עוגת הגבינה האהובה בקטיפה אדומה - שילוב של 2 מתכונים קלאסיים

עוגת גבינה בקטיפה אדומה, שילוב של 2 מתכונים קלאסיים, עוגת הגבינה האהובה, עם עוגת ושוקולד נימוחה שמתחברים יחד ליצירה חדשה ומרגשת. חגיגית יפה, ולא מסובכת, אל תתנו למראה המרגש, ורשימת המצרכים לבלבל, היא באמת קלה. בגלל שששתי השכבות הראשונות של העוגה יחסית כבדות, שוקולד וגבינה, את הציפוי החלטתי להשאיר קליל, אני מקציפה שמנת מתוקה, רק עד שהיא קציפה קלילה ואוורירית והקישוט זה פרחים טריים! פרחים אכילים שאפשר לקטוף מהגינה... וכך נתתי לעוגה מראה אביבי, קליל, ויוקרתי.

ההכנה:

 

את הפרחים המסוכרים מכינים יום קודם.

מנגבים בעדינות את הפרחים ומוודאים שהם לא נגועים. מורחים אותם בחלבון עם מברשת וטובלים, בסוכר לבן. בתנור שחומם 70 מעלות מייבשים את הפרחים כל הלילה.

תבנית עגולה בקוטר ,24' התחתית מרופדת בנייר אפיה והשוליים משומנים קלות.

תחתית שוקולד: מקציפים את הביצה עם הסוכר עד שהביצה בהירה והכפילה את נפחה

בזרימה איטית מוסיפים את השמן.

את הקמח קקאו ואבקת אפיה מערבבים יחד בקערה נפרדת, ומערבבים עם הביצה המוקצפת, רק עד שהיבשים נבלעים, מוסיפים את החלב ומערבבים. ובסוף מוזגים את המים הרותחים, מערבבים לבלילה חלקה וכהה. אופים בתנור שחומם מראש ל 150 כ10 דקות, עד שהעוגה תתייצב מהצדדים אך המרכז יהיה מאוד רך, מקררים את העוגה כ20 דקות לפני הוספת השכבה השנייה

בינתיים נכין את הקטיפה האדומה,

בקערה נטרוף יחד את הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר, ביצה, קקאו, תמצית וניל, והצבע האדום, לבלילה קלילה ובצבע אחיד. נמזוג מעל בסיס השוקולד ונחזיר לתנור החם לעוד 12 דקות. מכבים את התנור מבלי להוציא את העוגה לשעה נוספת. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לחלוטין בטמפרטורת החדר, כשהוא בטמפרטורה הנכונה מכניסים למקרר לשעה נוספת.

הקציפה:

אנחנו רוצים קצפת רכה וקטיפתית, אז נקציף יחד עם האבקת סוכר במהירות נמוכה במכונה עד שהיא מתייצבת, כשמרמים את המטרפה נוצר מעין כרבולת נופלת. או שנקציף ביד למספר דקות. נמזוג את הקציפה במרכז העוגה ונפזר אותה מעל על ידי טלטול עדין. נחזיר את העוגה למקרר להתייצבות אחרונה.

מקשטים עם הפרחים המסוכרים במרכז העוגה.

המתכון שייך לשף אלישבע דה-סילבה

כשרות: -
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעוגת גבינה בקטיפה אדומה שוקולד גבינה עוגה מתוק קטיפה אפייה פרחים מסוכרים שכבות טעים קינוח
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד בטעם של פעם

עוגת סולת תפוזים מתוקה

עוגת הסולת הטובה והמוכרת בתוספת של תפוז מגורד וטעם שמזכיר זמנים אחרים.

סלט סלק עם כוסברה

סלט זהו הדבר האידיאלי ליד כל מנה עיקרית שלנו, הנה מתכון נהדר לסלט ירקות עם תוספת של סלק

רביולי לבבות סלק

לכבוד טוב באב - לבבות סלק מלאות בגבינת עיזים ופאקן קלוי

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!