מצרכים למתכון עוגיות סילאן פריכות מקמח מלא וסוכר חום

מצרכים למתכון
2 כפות סילאן תמרים
50 גרם סוכר חום
1 יחידה ביצה
1.5 כוסות קמח חיטה מלא + 1 כפית אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה

אופן הכנת מתכון עוגיות סילאן פריכות מקמח מלא וסוכר חום - העוגיות הטעימות האלה מאוד אהובות על בני הבית שאוהבים לנשנש אותם

(לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן + 1 כפית אבקת אפייה)
1. בקערה מנפים את הקמח ואבקת האפייה.

2. ובקערה מערבבים את הסוכר, החמאה, הסילאן והביצה – עירבוב טוב.
ואז מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים שוב עד לקבלת בצק אחיד.

3. מגלגלים את הבצק לגוש עבה ועגול עוטפים בניילון נצמד
ומכניסים למקרר לשעה וחצי (לא יותר מיומיים במקרר)

4. מחממים את התנור ל-חום בינוני-גבוה 170 מעלות.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומקמחים את משטח העבודה.

6. את הבצק לרדד לעובי של 3 מ”מ ולחתוך בצורות עם חורצי עוגיות
או ע”י החלק העליון של הכוס – בגודל שאתם רוצים ואוהבים.

7. לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה ולהניח את העוגיות עליו – לשמור מרווח בין העוגיות.
הכמות שמתקבלת מהבצק מצריכה 2 תבניות תנור – או שפשוט לסיים לאפות פעם אחת ולעשות זאת שוב שתסתיים הכמות הראשונה.

8. מכניסים לתנור לאפייה כ-10-12 דקות, עד להזהבה קלה והתייצבות.

9. להוציא את העוגיות לתת להם להתקרר טוב ולאחסן בקופסא סגורה.

10. אנחנו ממליצות להגיש עם תה ירוק – ככה אנחנו במשפחה אוהבים לשתות לצד העוגיות האלה.

בתאבון.

נערך לפני 2 שנים על ידי צוות מה בסיר

כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעוגיות סילאן פריכות מקמח מלא וסוכר חום עוגיות סוכר חום סילאן אפייה טעים קל בריא
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

עוגת קרם וניל אוורירית עם פירורי ביסקוויטים, תותים ובננות

מכירים את העוגות האלה שהן לא פוטוגניות אבל הכי טעימות בעולם? זאת העוגה הזאת

כשר לפסח

עוגת סופלה שוקולד

עוגת סופלה שוקולד עשירה ללא גלוטן שמתאימה לכל אירוע ובזמן הכנה מנימילי

כשר לפסח

פנקייק כשר לפסח

מנת פנקייק טעימה במיוחד

עוגת סולת עם צימוקים

עוגת סולת נהדרת עם צימוקים ספוגה בסירופ משגע ומעל קוקוס

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!