מצרכים למתכון קציצות בשר

רוטב
2 כפות כפות רסק עגבניות
2.5 כוסות מים
0.5 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות כפות טריאקי
0.5 כפית פלפל שחור
0.5 כפית מלח
קציצות
0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות טחינה גולמית
1 יחידה שמן קנולה
0.5 כוס כוסברה קצוצה דק
0.5 כפית פלפל שחור
0.5 קילוגרם בשר בקר טחון
0.5 כוס פירורי לחם מוזהבים
0.5 כפית מלח
1 יחידה בצל יבש גדול קצוץ דק
2 יחידות ביצים (L)
0.25 כפית בהרט

אופן הכנת מתכון קציצות בשר מלאות טעם עם טחינה ברוטב אדום מחמיא


1.מתחילים עם הקציצות:
בקערה מפוררים טוב את הבשר

2 מוסיפים את שאר כל מרכיבי הקציצות מערבבים ולשים טוב טוב

3. נותנים חצי שעה מנוחה

4. מחממים את המחבת עם שמן בגובה של ס”מ על אש בינונית

5. מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים בגודל כדורי פינג-פונג או אגוזי מלך (אני עשיתי בגודל אגוזי המלך, קטנים ביסונים)

6. מניחים בעדינות במחבת ומטגנים עד להזהבה.

7. הופכים את הקציצות לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה.

8. לוודא שהקציצות בושלו גם מבפנים – ואם לא עד הופכים ומטגנים עוד קצת על כל צד.

9. מוציאים בצלחת עם נייר סופג

10. מכינים את הרוטב:
בסיר בינוני מכניסים 2.5 כוסות מים רותחים.

11. מכניסים את מרכיבי הרוטב ונותנים רתיחה על אש בינונית עם מכסה חצי סגור, כמובן שמערבבים טוב שהמרכיבים יתגבשו ביחד.

12. ברגע שיש רתיחה מכניסים בעדינות את הקציצות, מנמיכים את האש לאש קטנה.

13. מבשלים כ-15 דקות עם מכסה חצי סגור.

14. סוגרים את האש ומניכים שיצטנן מעט

15. מומלץ להגיש את הקציצות קצת חמימות לצד פחמימה וסלט ירקות.

נערך לפני 2 שנים על ידי צוות מה בסיר

כשרות: כשר בשרי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לקציצות בשר קציצות עוף בשר בשרי יום שישי טעים בישול מסורת משפחה טחינה טחינה אחוה כיף פינוק אירוח
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קובה בורגול

קובה בורגול במילוי בשר

חזה עוף בצ׳ילי

מוקפץ חזה עוף ברוטב צ׳ילי ודבש

סלט כרוב ורוקפור

סלט כרוב, פאקן, אגוזי מלך ורוקפור

כנאפה

בואו תלמדו איך מכינים כנאפה לבד

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!