מצרכים למתכון קציפת יוגורט אוורירית

לשטרויזל שקדים
40 גרם שקדים מולבנים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה
100 גרם קמח לבן
לתפוחים בקרמל דבש
0.5 כפית תמצית וניל
20 גרם דבש
6 יחידות תפוחי גראנד סמית קלופים
2 כפות משקה רום
50 מיליליטרים מים
1 יחידה לימון
120 גרם סוכר לבן
לקציפת יוגורט ודבש
250 מיליליטרים שמנת מתוקה
0.5 כפית תמצית וניל
200 מיליליטרים יוגורט טבעי
20 גרם דבש

אופן הכנת מתכון קציפת יוגורט אוורירית - קינוח קציפת יוגורט, תפוחים מקורמלים ושטרויזל שקדים

שטרויזל:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון עם להב פלדה שמים סוכר, קמח, חמאה ושקדים ומעבדים עד קבלת פירורים.
משטחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
אופים במשך 8-10 דקות, עד שהפירורים זהובים ופריכים.
במידה והפירורים מעט "התחברו" זה לזה, מפוררים אותם מעט.

תפוחים בקרמל דבש:
בסיר בינוני שמים סוכר, מים ודבש ומחממים על להבה גבוהה עד ליצירת הקרמל.
כשנוצר קרמל זהוב מוסיפים את התפוחים ומיץ הלימון ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתפוחים מתרככים (אך לא יותר מדי), צריך לקחת חמש דקות.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הרום והוניל.
מסננים את התערובת ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

קציפת יוגורט ודבש:
בקערת מיקסר מקציפים יחד יוגורט, שמנת מתוקה, דבש ותמצית וניל לקציפה רכה ואוורירית.
שומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.

הרכבת הקינוח:
מזלפים מעט קציפת יוגורט בתוך כל כוס, עד ל-1/3 מגובה הכוס.
מעל הקציפה שמים קוביות תפוחים מקורמלות ומעליהן מפזרים שטרויזל.

בתיאבון וחג שמח!


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לקציפת יוגורט אוורירית מתכון לראש השנה קינוח לראש השנה מתכון לקינוח קציפת יוגורט
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

טנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי!

טנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי ! מנה מושלמת לחג !

מתכון לחג

עוגיות טחינה ותמרים

עוגיות מעולות ופשוטות להכנה לראש השנה

עוגת לימון, שקדים ולימונצ'לו

עוגה בחושה מיוחדת וטעימה בטירוף

ספגטי בולונז צמחוני

בולונז צמחוני - גרסה טובה לא פחות מהגרסה הבשרית!

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!