מצרכים למתכון באגטים קריספיים בציפוי קרמל ושומשום

מצרכים למתכון
3 כוסות מים חמימים
1 קילוגרם קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
0.25 כוס שמן זית
1 כף מלח
קרמל
0.5 כוס מים רותחים
0.5 כוס סוכר

אופן הכנת מתכון באגטים קריספיים בציפוי קרמל ושומשום - באגטים ביתיים ופריכים בציפוי של רוטב קרמל ושומשום, מתאימים לכל ארוחה.

• נשים בקערה את כל המצרכים מלבד המצרכים שמיועדים לקרמל ומערבבים הכל יחדיו עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
• נכסה את הקערה בניילון נצמד ועל מנת לקבל תפיחה טובה מומלץ להניח מעליו ראש שום ומגבת מעל השום.
• לאחר התפחה של כשעה, נקמח מלמעלה ונוריד אוויר.
• נותנים לבצק לנוח עוד כחצי שעה.
• לאחר מכן ניקח את הבצק, ונחלק אותו ל10 כדורים.
• נגלגל כל כדור לרצועה בגודל הרצוי.
• את הרצועות שהכנו נטבול בקרמל שהכנו מראש (אופן ההכנה יופיע בהמשך המתכון).
• לאחר שטבלתם רצועה ברוטב הקרמל, נגלגל את הרצועה בשומשום כך שהשומשום יידבק מכל כיווני הרצועה.
• אחרי שכל הרצועות מכוסות שומשום, נכניס אותם לתנור שחומם מראש ל220 מעלות (חובה שיהיה טורבו), לשים בתחתית התנור תבנית מים רותחים על מנת ליצור אדים - כך הבאגט מקבל קריספיות מיוחדת.

אופן ההכנה לקרמל:
• נשים סיר בלהבה קטנה, ונשפוך בפנים חצי כוס סוכר. לאחר שהסוכר נמס והפך צבעו לחום, נוסיף חצי כוס מים רותחים ונמתין שמעט יצטנן.

המתכון שייך לחגית אלקבץ

כשרות: -
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לבאגטים קריספיים בציפוי קרמל ושומשום באגט באגטים בגט בגטים באגט עם שומשום באגט ביתי לחם לחם ביתי לחם עם שומשום שמרים
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

רוגלך ביתי

מתכון משגע לרוגלך פרווה ביתי

לחם מקמח מלא

מתכון בייתי ללחם מקמח מלא

קרפימוו - קרפים ללא תוספת סוכר

קרפים טעימים מהחלב הממותק של טרה אין צורך בסוכר במתכון

סלמון בתנור

דג סלמון בתנור בתוספת בטטה! מושלם לארוחת ערב משפחתית

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!