מצרכים למתכון עוגת לימון, שקדים ולימונצ'לו

מרכיבים
0.5 חבילה יוגורט
1 כוס סוכר חום או לבן (השתמשתי בחום)
4 כפות ליקר לימונצ'לו
4 יחידות ביצים
150 גרם חמאה רכה
1 יחידה תבנית תנור עגולה מס' 26 או תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ משומנת
1 יחידה תערובת קליפת לימון מגורדת + מיץ מלימון אחד מעורבב יחד
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס קמח
לסירופ הלימון
0.75 כוס סוכר חום או לבן (השתמשתי בחום)
4 כפות ליקר לימונצ'לו
0.5 כוס מיץ לימון

אופן הכנת מתכון עוגת לימון, שקדים ולימונצ'לו - עוגה בחושה מיוחדת וטעימה בטירוף

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערת המיקסר מערבלים את החמאה, הסוכר, תערובת מית הלימון וגרידת קליפת הלימון כ-3 דקות.

3. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ואחריהן מוסיפים את היוגורט והלימונצ'לו.

4. מפסיקים את המיקסר ומוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה ומפעילים שוב את המיקסר ומערבלים לעוד כדקה.

5. יוצקים לתבנית האפייה את התערובת ומכניסים לאפייה כ-55 דקות.
בודקים עם קיסם עץ במרכז העוגה יוצא יבש וקצת פירורים.
מוציאים את העוגה מהתנור.

6. מכינים את הסירופ:
בסיר קטן על אש בינונית שמים את הסוכר, מיץ הלימון והלימונצ'לו ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לקטנה ומבשלים עוד כ-2 דקות. ומערבבים מידי פעם.
מסירים את הסיר מהאש

7. יוצקים את הסירופ על העוגה במספר פעמים, עד שכל הסירופ נספג טוב לתוך העוגה.

8. שהעוגה הצטננה לחלוטין מאחסנים בקופסא אטומה מתאימה בטמפ' חדר.

נערך לפני שנה על ידי צוות מה בסיר

כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעוגת לימון שקדים ולימונצ'לו עוגה מתכון עוגות בחושה לימון לימונצ'לו ליקר טעים אירוח אורחים מתוק מתוקים קינוח פינוק משפחה
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים מביסקווטים ללא אפייה

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה נהדרות, אין מצב שאתם שותים נס קפה ללא העוגיות הללו

פיצה ספירלה

מתכון מיוחד לפיצה ספירלה

סלט כרוב וחמוציות

סלוט כרוב, חמוציות וגרעיני חמניה קל להכנה

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!