מצרכים למתכון עוף בזיליקום ולימון בחמאת שום

מצרכים למתכון
6 יחידות סטייק פרגית ללא עצמות וללא עור
4 שיני שום קצוץ דק
1 כפית בזיליקום יבש
1 כף לימון סחוט
1 כף בזיליקום טרי קצוץ
1 יחידה מלח ופלפל שחור לפי הטעם
25 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית ליים סחוט
2 כפות שמן
1.5 כוסות ציר עוף

אופן הכנת עוף בזיליקום ולימון בחמאת שום - מתכון מעולה לארוחה קלילה, מרעננת ולימונית

1. מחממים תנור במצב גריל ל-250 מעלות.
2. קוצצים בזיליקום טרי ושום.
3. מעבירים את השום הקצוץ לקערה עם החמאה (בטמפרטורת החדר) ומערבבים.
4. מחממים את השמן במשך דקה לערך במחבת רחבה עם מכסה, על להבה בינונית-גבוהה. 
5. מוסיפים את הפרגיות ונותנים להן להיטגן למשך שתי דקות משני הצדדים. 
6. מוסיפים ציר עוף. 
7. מוסיפים בזיליקום טרי, יבש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל למשך 20 דקות או עד שהפרגיות מתרככות. 
9. מוציאים את הפרגיות כשהן מוכנות לתבנית משומנת, ללא הרוטב ומכניסים לתנור ל-5 דקות. זהירות! שלא יתייבשו. 
10. מחזירים את המחבת עם הנוזלים לאש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר את חמאת השום וממשיכים לצמצם את הנוזלים עד לקבלת רוטב סמיך וקרמי. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון והליים ומבשלים על אש בינונית למשך 3 דקות נוספות. 
11. מורידים מהאש, שופכים את הרוטב על גבי הפרגיות. 
12. ניתן להוסיף כפית בזיליקום טרי קצוץ לקישוט.
13. מגישים עם תוספת שאוהבים כמו אורז או תפוח״א, או כמו שאני הכי אוהבת, עם לחם כדי לספוג בו את כל הרוטב הטעים. 
בתאבון!

נערך לפני 3 שנים על ידי צוות מה בסיר

כשרות: לא כשר
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעוף בזיליקום ולימון בחמאת שום עוף בזיליקום מתכון מיוחד לעוף מתכון לעוף
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קובה בורגול

קובה בורגול במילוי בשר

מוסקה

מתכון מיוחד למוסקה עם קציצות בשר, תפוח אדמה, עגבניות וחצילים

קרם פטיסייר תה ירוק

קינוח מושלם לארוחה יפנית עם פרי או למילוי פחזניות

טורטיות ביתיות

טורטיות להכנה פשוטה וקלה

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!