מצרכים למתכון רולדת שוקולד

מצרכים לבצק - ל2 עוגות
100 גרם חמאה
3.5 כוסות קמח (500 גרם)
2 יחידות ביצים בינוניות
0.5 כוס סוכר (100 גרם)
1.5 חבילות שוקולד חלב
0.67 כוס חלב פושר (169 מ"ל)
1 כף שמרים יבשים או חצי חבילה/חצי קוביה שמרית
0.5 כפית מלח
מצרכים למלית קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב
40 גרם חמאה
200 גרם גדולה) שבבי קוקוס
0.75 כוס סוכר

אופן הכנת מתכון רולדת שוקולד - צמת שמרים עם שוקולד שלם ומלית קוקוס

אופן ההכנה לבצק:
• שמים קמח במיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו את השמרים, ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר ואת הביצים.
• ממיסים את החמאה והחלב יחד במיקרוגל בפולסים , ומוסיפים לקערת המיקסר יחד עם 1/2 כפית מלח.
• מעבדים יחד את כל המצרכים של הבצק כ-5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק ורך (מעט דביק).
• שמים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד/מגבת ומניחים כחצי שעה למנוחה.
• לאחר חצי שעה מנוחה, מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או מינימום 4 שעות.
* הקירור מומלץ מאוד כי אז מתקבל בצק פחות דביק ונוח לעבודה.
* מי שממש ממהר יכול להסתפק בהתפחה של שעתיים אבל לקחת בחשבון שהבצק יהיה דביק יותר ויהיה צורך ביותר קמח בעת קימוח משטח העבודה.

אופן ההכנה למלית קוקוס:
• מרתיחים בסיר קטן כוס חלב יחד עם 3/4 כוס סוכר, לאחר שהסוכר נמס מנמיכים את האש ומוסיפים 40 גרם חמאה יחד עם כפית תמצית וניל.
• אחרי שהחמאה נמסה, מכבים את האש ומוסיפים 200 גרם קוקוס. מערבבים היטב ומעבירים לקערה.
• מצננים את המלית לפני השימוש ( זה חשוב על מנת לא להניח מלית חמה על הבצק ולהרוס את הבצק ).

חיבור העוגה:
• מרדדים קלות חצי מהבצק על משטח מקומח, לקמח גם מעט מעל הבצק על מנת שלא ידבק למערוך. לרדד עד לקבלת מלבן גדול שיספיק גם לשוקולדים וגם לקצוות. (לא יותר מדי לקמח את המשטח)
* איך יודעים לאיזה גודל לרדד? פשוט בודקים עם טבלאות השוקולד מתי הן יכולות "לשבת" על הבצק באופן שמשאיר מקום לשוליים.
• לאחר שהגעתם לריבוע בגודל המתאים, תעבירו אותו לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
• לאחר מכן, סמנו בעדינות עם סכין חדה את גבולות מילוי השוקולד, ובגבולות אלה תניחו את מלית הקוקוס שהכנו.
• עכשיו לחתוך בשוליים "זנבות" שישמשו לסגירת הקצוות של העוגה בצורת צמה. (חותכים שני קווים מקבילים ברוחב טבלת השוקולד בשני הקצוות של הבצק).
• עכשיו אפשר לשים כמות נדיבה של מלית הקוקוס שהכנו בגבולות המילוי שסמנתם קודם בסכין. (שימו לב: גובה המלית צריך להיות כסנטימטר).
*אם תשימו מעט מדי לא תהנו מהטעם שלה, ואם תשימו יותר מדי היא תרטיב את הבצק שלמטה והוא יהיה סמרטוטי.
• עכשיו להניח מעל המלית ששמנו את הטבלה וחצי של שוקולד החלב ששמנו בצד, ולהתחיל לחתוך את הרצועות שישמשו אותנו לקליעת הצמות.
• לאחר שחתכנו רצועות לצדי המרכז, להתחיל לקלוע צמות על השוקולד שיעטפו אותו.
* מומלץ למתוח מעט את הבצק כשמקפלים כדי שיהיה בשכבה דקה (הרי מעליו נניח את הרצועות). לאחר מכן מתחילים לשזור רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X.
• וכך תמשיכו לשזור את הרצועות זו על זו, ימין-שמאל-ימין-שמאל וחוזר חלילה עד שמסיימים.
• לאחר שסיימנו את הצמות, יש לכסות את העוגה במגבת יבשה ותנו לה לנוח חצי שעה בטמפרטורת החדר.
• לקראת סוף מחצית השעה של התפיחה, יש להדליק את התנור ולחמם אותו בטורבו על 160 מעלות.
• לאחר חצי שעה שהבצק תפח, יש למרוח את העוגה בביצה מעורבבת עם כף מים (למרוח גם בקצוות ובדפנות).
• להכניס לתנור כ25-30 דקות עד שהיא משחימה.
* מומלץ באמצע האפייה לסובב את התבנית על מנת שהאפייה תהיה אחידה בכל הצדדים.

בהצלחה ובתיאבון !


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לרולדת שוקולד עוגת שוקולד צמת שמרים עם שוקולד רולדת שוקולד
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

פבלובה

מרנג עם קצפת ופירות

עוגיות במילוי נוטלה

העוגיות הבאות הן לא סתם עוגיות , עוגיות נימוחות בפה וקלות להכנה - עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח נוטלה

שוקופלת ומרשמלו

שוקו מקופלת חם עם מרשמלו צרוב

מפרום

מפרום טרפולטאי

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!