רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
מקרונים מנצחים
מתכון

מקרונים מנצחים

כ-45 דקות קל כשר חלבי

מצרכים למתכון

למילוי וניל

למילוי הפטל

לעוגיות מקרונים

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות מקרון על פי הקונדיטור אלון שבו

הכנת המקרונים

1. שמים בקערה של מיקסר את הסוכר והחלבון. מערבבים בקערה נפרדת את האבקת שקדים ואבקת סוכר.

2. מרתיחים מים ושמים את מים בתוך סיר (סיר בגודל כזה שנוכל לשים את הקערה של המיקסר עליו והיא לא תפול לבפנים).  ונשים את הקערה של המיקסר על הסיר. המטרה פה היא לחמם קצת את החלבון כדי שהסוכר יימס. צריך לבדוק שהסוכר נמס-כלומר צריך ממש להכניס אצבע ולהרגיש אם הגרגירים של הסוכר נמסו.

3. אחרי שהסוכר נמס והחלבון חומם מעט, נוסיף את צבע המאכל הרצוי (אם למשל עושים מקרון לימון נשים צבע צהוב, למקרון פטל נשים צבע ורוד וכו') נקציף אותם על מהירות גבוהה. מקציפים עד שנוצר קצף ממש ממש יציב וקשה.

4. נוסיף למיקסר את התערובת של האבקת שקדים ואבקת סוכר. נערבב במיקסר על מהירות נמוכה מאוד, עד שהתערובת מתחילה להתמזג. אז נפתח את המיקסר, נגרד שאריות מהדפנות בעזרת מרית ונמשיך לערבב. כל הרעיון של השלב הזה הוא להוריד נפח. כלומר- עד עכשיו הקצפנו ועשינו קציפה ממש יציבה ועכשיו כשהוספנו את האבקות בעצם התחלנו להוריד נפח. כל הרעיון הוא להוריד נפח ולהגיע למרקם שמתאים לעוגיות מקרון. המרקם הזה דומה למרקם של טחינה גולמית סמיכה מאוד- אם מרימים חלק מהמסה של עם מרית ונותנים לה להשפך בחזרה לקערה התערובת צריכה להיות מסוגלת גם להשפך בחזרה לקערה וגם קצת להתפזר בקערה.כמו כן הבלילה צריכה להיות מבריקה.

5. לפני זילוף נכין תבנית עם משטח סיליקון. נעביר את התערובת לשק זילוף עם צנתר עגול (אני ממליץ על צנתר בקוטר 8 מ"מ) ונזלף עיגולים מגובה נמוך יחסית (גובה 1 ס"מ מפני המשטח). ננסה לשמור על גודל אחיד.

6. בסוף הזילוף נדפוק את התבנית על פני השיש כמה פעמים- כדי להוציא בועות מהמקרונים וכדי לעזור להם להשתטח.

7. נניח את המקרונים להתייבש באוויר. זה לוקח בערך רבע שעה. אחרי הזמן הזה בודקים אם המקרונים באמת התייבשו- נוגעים באחד המקרונים באצבע ומוודאים שהתעורבת לא נדבקת אליה (אם כן מייבשים את המקרונים עוד כמה דקות). במקביל נדליק תנור ל150 מעלות.

8. נכניס לתנור ונאפה 12 דקות. אחרי 5 דקות מתחילת האפייה נהפוך את המגש ונמשיך לאפות עד שיעברו כל 12 דקות הזמן משתנה בין תנורים לכן מומלץ לשים לב שלא ישרפו.

9. נוציא מהתנור וניתן לעוגיות להתקרר לחלוטין.

10. נתחיל להצמיד עוגיות בזוגות- לפי הגודל שלהן.

11. נשים מילוי למקרון (מתכונים בהמשך) בעזרת שקית זילוף וצנתר (שוב, ממליץ על צנתר 8 מ"מ עגול). ונסגור. 

12. מומלץ לתת לעוגיות להיות במקרר לילה, או לפחות כמה שעות- ככה הן מתרככות ונהיות במרקם המושלם להן.

13. אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים, או בפריזר עד חודש בקופסה אטומה.

הכנת מילוי וניל

1. בסיר מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה והוניל. במקביל שמים את השוקולד הלבן הקצוץ בקערה.

2. שופכים את השמנת והוניל על השוקולד. מחכים דקה.

3. מערבבים בעזרת מטרפה עד שנהיית תערובת אחידה.

4. מקררים במקרר.

5. לפני השימוש מוציאים את הקופסה עם התערובת מחוץ למקרר ונותנים לה להתרכך בערך שעה- היא צריכה להתרכך אחרת לא נוכל לזלף אותה.

הכנת מילוי פטל

1. מרתיחים בסיר שמנת מתוקה ומחית פטל. במקביל שמים את השוקולד הלבן, חתוך לקוביות קטנות מאוד בקערה.

2. שופכים את הנוזלים הרתוחים על השוקולד הלבן.

3. מחכים דקה כדי שהנוזלים החמים ימיסו קצת את השוקולד.

4. בעזרת מטרפה מערבבים עד שהכל מתאחד.

5. מקררים במקרר.

6. לפני השימוש מוציאים את הקופסה עם התערובת מחוץ למקרר ונותנים לה להתרכך בערך שעה- היא צריכה להתרכך אחרת לא נוכל לזלף אותה.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(0.0) | 0 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות