מצרכים למתכון ניוקי ממולא במוצרלה

לניוקי
1 כוס 2.5 קמח
1 יחידה ביצה שלמה
1 חופן עגבניות מיובשות
1 יחידה כדורי מוצרלה קטנטנים
2 כפיות מלח
3 יחידות חלמונים
1 קילוגרם תפוחי אדמה עדיף מהזן האדום-דזירה (בערך 6-7 גדולים)
1 כף פרמזן
1 חבילה שמנת לבישול
0.5 קילוגרם מלח גס
80 גרם פרמזן מגורד
לרוטב
0.5 כפית פרמזן
0.5 כפית פלפל
10 יחידות עגבניות מיובשות חצויות לשניים
0.5 כפית בזיליקום
0.5 כפית מלח
1 טיפה שאטה טחון
0.5 כוס שמנת לבישול

אופן הכנת מתכון ניוקי ממולא במוצרלה ברוטב שמנת ועגבניות מיובשות

מחממים תנור ל 180 מעלות.
מפזרים את המלח גס על תבנית ומעליה מניחים את התפוחי אדמה. 
כשהם מתרככים (לבדוק אחרי כשעה) חוצים ומרוקנים את התוכן לקערה. טוחנים היטב (עדיף עם טוחן תפ"א) כדי שלא יהיו גושים.
מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לקמח. ומערבבים.
מוסיפים קמח, חצי כוס כל פעם, עד שמתקבל בצק רך ונעים לעבודה. אם רטוב להוסיף קמח.
עדיף לעבוד עם בצק טיפה רטוב מאשר יבש כדי שלא יצאו ניוקי כבדים ודחוסים.
תולשים חתיכת בצק ובעזרת האצבעות פותחים לעיגול שבמרכזו שמים כדור או חצי כדור מוצרלה (תלוי בגודל הכדור) סוגרים ומכדררים לכדור (באופן האופן שעושים קובה/ מעמול) מניחים על מגש מקומח היטב.
ממשיכים כך עד שנגמר הבצק.
אפשר להקפיא קופסא עם נייר אפייה מקומח.

מרתיחים סיר גדול עם 2 כפות מלח וזורקים את הניוקי לתוכו. כשהם צפים מעבירים למחבת עם מעט חמאה ומקפיצים מעט כדי שיקבל מעטה קריספי ואז מעבירים לרוטב.

הרוטב

בכוס עם מים רותחים מרככים את העגבניות ואז חותכים לחתיכות גסות.
מחממים את השמנת, מתבלים ומוסיפים את העגבניות מעט מיי הבישול של הניוקי.
מוסיפים את הניוקי מערבבים כך שכל ניוקי יקבל מהרוטב. מעבירים לצלחת. מגרדים פרמז'ן ומפזרים עלי בזיליקום.

נערך לפני 3 שנים על ידי צוות מה בסיר

כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קשה
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לניוקי ממולא במוצרלה ניוקי עגבניות מיובשות מרשים חגיגי
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

פסטה ברוטב סלק ואגוזים

פסטה פשוטה להכנה ברוטב של סלק ואגוזים

מג'דרה

מג'דרה עם סלט ירקות ושניצל איכותי בצד

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד שולה רחום מהספר טעם לחיים

פאי פקאן-שוקולד

מתכון מדהים ולא קשה במיוחד של פאי עם מלית שוקולד אפויה בתוספת פקאנים

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!