מצרכים למתכון גרטן תפוחי אדמה בשמנת ורוטב שום

מצרכים למתכון
4 יחידות טבליות שום טרי כתוש דורות
3 יחידות טבליות כוסברה קצוצה טרייה קפואה "דורות" (אופציית להוספה)
2 קופסאות שמנת מתוקה שמנה מומלץ שמנת מעל 15%
0.5 כפית מלח ופלפל
0.5 כוס חלב
6 יחידות תפוחי אדמה בינוניים פרוסים וחתוכים לפרוסות דקות
אופציה לציפוי שכבה עליונה
1 יחידה גבינת גאודה/פרמז'ן מגורדת

אופן הכנת מתכון גרטן תפוחי אדמה בשמנת ורוטב שום - גרטן טעים וקל להכנה

גרטן תפוחי אדמה בשמנת עם רוטב שום. מתאים לאירוח ולארוחות קיץ קלילות, לצד סלט רענן.

1. מסדרים את תפוחי האדמה בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.

מפזרים מלח ופלפל.


2. מערבבים בכלי:

2 קופסאות שמנת מתוקה שמנה, 4 טבליות שום טרי כתוש וחלב.

ניתן גם להוסיף 3 טבליות כוסברה קצוצה טרייה קפואה


3. יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא.

אם חסרים לכם נוזלים הוסיפו עוד חלב.

מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.


4. מכסים את התבנית באלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.

כעבור שעה מסירים את הכיסוי.


5. למי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן מגורדת, ומכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.

מחכים עד שמצטנן מעט ומגישים.

נערך לפני 10 שעות על ידי צוות מה בסיר

כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לגרטן תפוחי אדמה בשמנת ורוטב שום גרטן שמנת דורות שום כוסברה חלבי מאפה אפייה תפוח אדמה תיבול
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

רוטב צ׳ימיצ׳ורי

ממרח עשבי תיבול- צ׳ימיצ׳ורי ביתי מושלם שמשדרג כל ארוחה

ביצים ממולאות

ביצים במילוי טונה

כשר לפסח

חרוסת לפסח

מתכון לחרוסת כשרה לפסח

קרפצ'יו עגבניות

מנה ראשונה מפנקת ומפתיעה בטעמה

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!