מצרכים למתכון טנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי!

מצרכים:
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם שקדים קלופים
400 גרם שזיפים מיובשים
1.5 כוסות צימוקים בהירים (אפשר להמיר בכהים)
5 יחידות בצלים לבנים, חתוכים לרצועות דקות
לתיבול:
6 כפות שמן
1.5 כוסות סוכר
1 כף קינמון

אופן הכנת מתכון טנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי! - טנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי ! מנה מושלמת לחג !

במחבת לשים 6 כפות שמן ולהקפיץ את השקדים הקלופים למשך 2 דקות עד לקבלת צבע זהוב. להוציא מהמחבת את השקדים ולשים את אגוזי המלך להקפיץ כחצי דקה ולהוציא מהמחבת.

לשים את רצועות הבצל הלבן ולטגן עד לשקיפות מלאה של הבצל ולערבב מדיי פעם. 

לאחר מכן להוסיף את הסוכר והקינמון ולערבב היטב. לבשל כ-10 דקות על אש בינונית עד לקבלת בצל מקורמל, לערבב מדיי פעם ולהוסיף את השזיפים והצימוקים. אני שמתי צימוקים בהירים ולא כהים, אך לשיקולכם. 

לערבב אל תוך התערובת מעט מן השקדים ולבשל כ-5 דקות נוספות. 

להגיש לצלחת ולפזר מעל את אגוזי המלך והשקדים. 

מומלץ להגיש לצד אורז לבן. 

לבריאות ומאחלת לכם שנה טובה ומתוקה!

נערך לפני 3 שנים על ידי צוות מה בסיר

כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לטנזייה בנוסח מרוקאי אמיתי! טנזיה טנזייה מטבח מרוקאי פירות יבשים שזיפים בצל לבן צימוקים קינמון סוכר שקדים אגוזי מלך חגים חגיגי מפנק מרשים קל להכנה
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

עוגת דבש עם בירה שחורה

עוגת דבש מיוחדת עם טוויסט של בירה שחורה

תפוחים אפויים עם גלידת וניל

תפוחים אפויים במילוי מתוק עם גלידת וניל וזיגוג דבש

סיגרים ממכרים במילוי אגוזים

מתיקות מגולגלת בסיגר

עוגת מוסים ואוראו משגעת

עוגת שכבות אוראו עם מוס נוגט, מוס שוקולד לבן וחמאת בוטנים ומוס אוראו

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!