מצרכים למתכון תפוח עץ וחמוציות ברוטב וניל

לתפוחים
50 גרם חמוציות
1 כף מיץ לימון
6 יחידות תפוחי עץ קלופים וחתוכים לריבועי דקים
0.5 כפית קינמון
0.66 כוס מים
2 כפות ברנדי תפוחים
2 חופני אגוזי מלך (קצוצים)
לרוטב הוניל
1.5 כפיות תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
0.25 כוס מים
4 כפות סילאן
0.5 כוס חלב

אופן הכנת מתכון תפוח עץ וחמוציות ברוטב וניל - תפוחי עץ וחמוציות ברוטב וניל

לסיר להכניס את התפוחים הקלופים והחתוכים (מסוג גרנד סמית) עם 2/3 כוס מים, את הקינמון, החמוציות ומיץ הלימון. מבשלים על להבה נמוכה ומערבבים מדי פעם עד שהתפוחים מתרככים. מוסיפים את הברנדי תפוחים (אפשר במקום הברנדי להוסיף ויסקי או ליקר תפוחים) ומבשלים עם מכסה עד שכמות הנוזלים מתאדה עד למחצית.

רוטב הוניל:

יוצקים לסיר נוסף את החלב, מוסיפים את התמצית וניל ומחממים כמה דקות. שמים בקערית את הקורנפלור והמים ומערבבים לתמיסה אחידה. מוסיפים את הקורנפלור המומס והסילאן (זילוף לפי טעם) לסיר עם החלב ומערבבים. מחזירים שוב ומחממים תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת רוטב סמיך. 

ההגשה:

בתוך כלי הגשה שמים את מחית התפוחים ומעל יוצקים את רוטב הוניל. מעטרים באגוזי מלך קצוצים.

טיפ לרוטב הוניל:

במידה וההגשה של המנה לא סמוכה לבישולה: את הרוטב ניתן לחמם כדקה במיקרוגל. בתום החימום להוסיף קצת חלב ולהקציף במיקסר.

 

 


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לתפוח עץ וחמוציות ברוטב וניל
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

חטיפי פצפוצי אורז

חטיף אנרגיה מהיר של פצפוצי אורז, טחינה, שומשום וסילאן

פנקייק מקמח מלא

פנקייק מקמח מלא- גם בריא וגם טעים

פאי גבינה עם לוטוס משגע

מתכון מיוחד לפאי גבינה ביתי

רולדת ריבת חלב

רולדת ריבת חלב מבצק שמרים

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!