מצרכים למתכון מאפה בצק נוטלה ומסקרפונה

בצק
1 כף שמן זית
0.5 כף מלח
2 גרם שמרים יבשים
1 כוס מים קרים
3.5 יחידות כוסות קמח (500 גרם)
מילוי
4 כפות אבקת סוכר
1 קופסא גבינת מסקרפונה
1 יחידה שוקולד נוטלה למריחה

אופן הכנת מתכון מאפה בצק נוטלה ומסקרפונה - מאפה קלצונה במילוי נוטלה ומסקרפונה

1. הבצק: מכניסים למיקסר חצי מכמות הקמח, את כל המים ואת כל השמרים. 

2. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית למשך למשך 2-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 

3. מוציאים את הבצק ומכסים אותו במגבת למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה, מחזירים את הבצק למיקסר, ומוסיפים אליו את יתרת הקמח, שמן זית ומלח. 

4. מפעילים את המיקסר על מהירות גבוהה למשך 3-4 דקות עד היווצרות בצק אחיד וחלק. משאירים למנוחה עוד רבע שעה, ולאחר מכן קורצים ממנו 3 כדורים (כ-180 גרם כל אחד).

5. מעבירים את הכדורים לתבנית מקומחת, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-24 שעות.

6. אפייה: מחממים תנור ל-220 מעלות. במקביל, על משטח מקומח, מוציאים כדור בצק ומרדדים אותה בצורה אובלית.

7. בעזרת מזלג, יוצרים חורים קטנים על כל שטח הבצק. בוזקים מעליו שכבה דקה של אבקת סוכר. 

8. מכניסים את הבצק לתנור למשך כ-5 דקות עד קבלת צבע חום עדין ותפיחה קלה של הבצק. מוציאים את המאפה, ומניחים לו להתקרר כמה דקות. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.

9. בעזרת סכין, פורסים לרוחב את המאפה. מורחים צד אחד בגבינת מסקרפונה ובצד השני - שוקולד נוטלה. חשוב להיות נדיבים בשלב הזה.

10. סוגרים את המאפה, בוזקים אבקת סוכר מלמעלה, ומכניסים שוב לתנור לכ-5 דקות נוספות עד לקבלת מראה מושחם. מוציאים מהתנור וניתן לבזוק מעל עוד אבקת סוכר.


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון למאפה בצק נוטלה ומסקרפונה מאפה בצק קלצונה נוטלה מסקרפונה גבינת מסקרפונה ממרח נוטלה מאפה בצק נוטלה ומסקרפונה
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

לחמניות באו

לחמניות באו- לחמניות שמרים מאודות ורכות מהמטבח האסייתי

לחמניות טעימות ופריכות

מתכון מהיר וקליל להכנת לחמניות פרווה טעימות ופריכות

עוגת גבינה עם ריבת אוכמניות

עוגת גבינה גבוהה ואוורירית בתוספת ריבת אוכמניות ושוקולד צ'יפס שמעניקה טוויסט נהדר לעוגת הגבינה השגרתית שאנו מכירים

וופל בלגי

מתכון לוופל בלגי ביתי

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!