מצרכים למתכון פאי חמאת בוטנים ושוקלד

בצק
100 גרם שוקלד חלב
1 יחידה חלמון
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה קרה
2 כפות חלב
150 גרם קמח
100 גרם שוקולד מריר
1 טיפה מלח
25 גרם אבקת סוכר
ציפוי
0.5 יחידה מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
קישוט
1 חופן בוטנים קלויים
1 חופן רצועות שוקלד
קרם חמאת בוטנים
1 יחידה מיכל שמנת מתוקה
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
3 כפות חמאת בוטנים
40 גרם אבקת סוכר

אופן הכנת מתכון פאי חמאת בוטנים ושוקלד - פאי שוקולד ציפס בציפוי חמאת בוטנים ושוקולד

1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.

4.עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

5.    מערבבים את הבצק עם השוקולד חלב ושוקולד מריר ומרפדים את תבנית האפייה.

6.דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג ומקפיאים במשך שעה

7.    מחממים תנור ל-170 מעלות.

8. אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקפואה יריעה של ניילון נצמד עמיד בחום או נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 12-14 דקות.

9.מסירים את המשקלות והניילון וממשיכים לאפות את עוד 10-15 דקות או עד שהיא מזהיבה לחלוטין.

10.מצננים בטמפרטורת החדר.

11.הקרם: שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי הקרם ומקציפים במהירות גבוהה לקרם אחיד. יוצקים על הבסיס ומיישרים.

12. הציפוי: שמים את השמנת המתוקה והשוקולד בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים, בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק.

13. יוצקים את ציפוי השוקולד על הקרם ומיישרים. מאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.

14. הקישוט: מוציאים את העוגה מהמקרר, מחלצים מהתבנית, מפזרים את הבוטנים בדפנות העוגה ואת רצועות השוקלד במרכז ומגישים


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לפאי חמאת בוטנים ושוקלד פאי פאי שוקולד ציפס שוקולד חמאת בוטנים פאי חמאת בוטנים פאי שוקולד פאי חמאת בוטנים ושוקלד
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

פבלובה

מרנג עם קצפת ופירות

פאי חמאת בוטנים ושוקלד

פאי שוקולד ציפס בציפוי חמאת בוטנים ושוקולד

סופגניות חנוכה בשקית

חוגגים חנוכה עם סופגניות טעימות ורכות

עוגת גבינה עם ריבת אוכמניות

עוגת גבינה גבוהה ואוורירית בתוספת ריבת אוכמניות ושוקולד צ'יפס שמעניקה טוויסט נהדר לעוגת הגבינה השגרתית שאנו מכירים

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!