רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
בטטה קסבייה עם עוף
מתכון

בטטה קסבייה עם עוף

כ-40 דקות קל כשר בשרי

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

בטטה קסבייה עם עוף - ארטישוק ירושלמי

ניסיתם פעם להכין מנה עם בטטה קסבייה בעבר?

בטטה קסבייה או בשמה המוכר יותר - ארטישוק ירושלמי.

לפעמים מתעלמים מהפקעות הקטנות הללו בגזרת הירקות, וזאת למרות העובדה שהן ירק מענג עד מאוד!

היום, אנחנו הולכים להכין מנה דשנה, משביעה ואידיאלית לערבי החורף שלפנינו.

אז.. שימו את הסינר, ובואו נתחיל לעבוד!

 

מה זה בטטה קסבייה?

בטטה קסבייה, הידועה בכינויה ארטישוק ירושלמי, היא זן של ירקות שורש שמקורם בצפון אמריקה. חשוב לציין, זה לא ארטישוק ולא מירושלים.

לארטישוק ירושלמי יש טעם מעט מתקתק ואגוזי ומזכיר תפוחי אדמה קטנים או שורש ג'ינג'ר. ניתן לאכול אותם חיים או מבושלים והם עשירים בסיבים, אשלגן וברזל. יש אנשים שמשתמשים בארטישוק ירושלמי כפרו-ביוטיקה טבעית מכיוון שהם מכילים אינולין, סוג של פחמימה המסייעת לתמוך בחיידקי מעיים בריאים.

ניתן להשתמש בארטישוק ירושלמי במגוון רחב של מטבחים, החל ממרקים ותבשילים ועד סלטים ותוספות. צלייתם מביאה לידי ביטוי את המתיקות הטבועה בהם ויוצרת עור פריך, מה שהופך אותם לטעימים יותר. בפעם הבאה שאתם רואים אותם מחייכים אלכם בסופר, קחו לכם כמה.

 

איך מכינים בטטה קסבייה עם עוף

  1. משרים במים ולימון את הארטישוקים מקולפים וחתוכים לחצאים עד השימוש
  2. במחבת טפלון עמוקה מטגנים עם שמן זית את הכרישה או הבצל עד להזהבה.
    * חשוב לטגן טוב את הכרישה אך מצד שני לא לשרוף אותה. אם מגיעים לנקודה בה הכרישה מוזהבת היטב רגע לפני שהיא מושחמת, אזי היא תגיר את כל המתיקות שבה ותעביר מטעמיה לתבשיל.
  3. מוסיפים תבלינים ואת הכוסברה ומערבבים היטב.
  4. מסננים את הארטישוק הירושלמי ומוסיפים למחבת.
  5. ממשיכים לערבב על אש נמוכה עד שהוא סופג את כל המרכיבים. רק לאחר מכן מוסיפים 2 כוסות מים רותחים
  6. כעבור 10 דקות בערך. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ונותנים לארטישוק חצי בישול. מניחים את חתיכות העוף מעל ודוחפים היטב בעזרת הידיים שיכוסו ברוטב. ממשיכים לבשל עד לריכוך הארטישוק ובישול העוף.

 

הצעות הגשה לבטטה קסבייה עם עוף

  1. הגישו מעל מצע של דגנים מבושלים כמו אורז, קינואה או פארו לארוחה ממלאת ודשנה.
  2. לארוחה קלילה, הגישו עם ירקות צלויים כמו ברוקולי, גזר או כרוב ניצנים.
  3. הגישו את המנה ככה, כמו שהיא, וקחו אתכם לחם קלוי שיספוג את הרוטב המענג הזה
ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.4) | 14 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף

שאלות נפוצות להכנת המתכון

לבטטה קסבייה (ארטישוק ירושלמי) יש טעם קצת מתוק ואגוזי הדומה ללבבות ארטישוק.
ניתן לאחסן ארטישוק ירושלמי עד שבוע במקום קר ויבש כמו מזווה או מרתף. ניתן לשמור אותם גם במקרר עד שבועיים.
יש לנקות ולשטוף את הבטטה קסבייה היטב לפני שמקלפים או פורסים אותן (בהתאם למתכון). אפשר להשאיר אותן שלמות ופשוט לצלות או להקפיץ אותם.
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עדיין לא נוספו תגובות, לא תהיו הראשונים להגיב?
מתכונים שבטח יעניינו אותך
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות