מצרכים למתכון לחם שיבולת שועל

בצק
4 כוסות קמח כוסמין
1.5 כוסות זרעים מעורבים (פישתן, שיבולת שועל לבנה ומלאה, שומשום לבן ושחור, גרעיני חמניה, פרג, זרעוני צ׳יה)
1 כף משפר אפייה
2 כפות סוכר
1 כוס מים (לפי הצורך)
2 כפות שמרים יבשים
4 כוסות קמח לבן
2 כפות שמן
1 כף מלח
בצק מקדים
1 כוס קמח כוסמין
1 כוס מים פושרים
1 כפית שמרים יבשים

אופן הכנת מתכון לחם שיבולת שועל בשילוב קמח כוסמין מלא עם המון זרעונים

  1. מנפים את קמח הכוסמין, מוסיפי שמרים ומערבבים
  2. מוסיפים מים ומערבבים עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה
  3. מכסים ומניחים על השיש למנוחה של 6-10 שעות (מומלץ להכין בלילה ולהשתמש בבוקר למחרת
  4. לאחר המנוחה הבצק המקדים צריך להיות עם המון בועות
  5. מנפים את קמח הכוסמין והקמח הלבן לקערת מיקסר ומערבבים היטב
  6. מוסיפים סוכר, מלח, שמרים יבשים ומשפר אפייה
  7. מערבבים היטב ומוסיפים את הבצק המקדים עם הבועות
  8. מוסיפים שמן ומים לפי הצורך ומעבדים עד ליצירת בצק חלק ומעט דביק
  9. מוסיפים את הזרעים המעורבים
  10.  מעבדים עד יצירת בצק אחיד ומעט דביק
  11. משמנים קערה ומניחים את הבצק מכוסה להתפחה של בערך חצי שעה
  12. מקמחים את משטח העבודה ויוצרים כדורים, מעבדים את הבצק לצורת לחם (מרדדים למלבן וסוגרים קצוות  מגלגלים ומהדקים קו תפר ומניחים כלפי מטה)
  13. מקמחים היטב את הלחם מכל הכיוונים
  14. חורצים חריצים עם סכין חדה
  15. מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים היטב כאשר הלחם מכוסה
  16. מחממים תנור טורבו אפיה על 200 מעלות
  17. מניחים בתחתית התנור תבנית קאפקייקס קטנה ליצירת אדים
  18. לאפות עד להשחמה טובה ועד שנהיה קראסט בלחם
  19. אפשר להנמיך ל180 מעלות טורבו אם התנור חזק מידי
  20. לצנן היטב על רשת ולפרוס

כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון ללחם שיבולת שועל לחם שיבולת שועל לחם שיבולת שועל כוסמין זרעונים פישתן שומשום גרעיני חמניה פרג זרעוני צ׳יה
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

סנדוויץ׳ סלט ביצים

כריך סלט ביצים הכי מפנק וטעים שיש

נשנושיות פילו

נשנושיות פילו עם פטריות, בצל, שמנת לבישול, ותיבול

פיתה עראקית

מתכון נהדר לעשיית פיתה עראקית (לאפה) ביתית וטעימה כמו במסעדות המוכרות

פסטה עם כדורי בשר

כדורי בשר ברוטב עגבניות על פסטה

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!