מצרכים למתכון עלי גפן

למילוי עלי הגפן
2 כוסות אורז עגול שטוף
0.5 כפית ראס אל חנות
2 יחידות עגבניות קצוצות
30 יחידות עלי גפן גדולים (משומרים או טריים)
0.5 צרור כוסברה קצוצה דק
0.5 צרור נענע קצוצה דק
1 יחידה פלפל שחור
0.5 כוס צנוברים קלויים
1 כפית מלח
0.5 כפית כמון
0.5 כפית בהרט
0.5 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 יחידה בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
0.25 כפית קינמון
4 כפות שמן זית לטיגון
לנוזל הבישול
1 כפית מלח
0.25 כפית קינמון
0.5 כפית בהרט
2 כוסות מים
0.5 כפית כמון
1 יחידה פלפל שחור
3 כפות שמן זית
0.5 כפית ראס אל חנות

אופן הכנת מתכון גרסה משודרגת וחגיגית לכופתאות עלי גפן, אורז ועשבי תיבול

הכנת עלי הגפן למילוי:
במידה ומשתמשים בעלי גפן טריים - להכניס את עלי הגפן לקערה גדולה ולשפוך קומקום מלא במים רותחים על העלים.
לאחר כדקה או שתיים העלים ישנו את צבעם לירוק כהה וכעת יש לסנן אותם.
במידה ומשתמשים בעלי גפן משומרים - יש להוציאם מהצנצנת, לפתוח את העלים ולהשרות אותם במי ברז קרים כחצי שעה, כך נפטרים מעודפי המלח של השימור.

הכנת המילוי:
1. בסיר על להבה בינונית מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה מוחלטת (חשוב מאד! עד שהבצל שחום ומתקתק)
2. מוסיפים את האורז השטוף והשום ומערבבים כ-2 דקות
3. מוסיפים את הכוסברה, הנענע, הפטרוזיליה, העגבניות הצנובר והתבלינים - מערבבים על אש בינונית כ-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט.
4. מורידים מהאש ומצננים קצת.

הכנת נוזל הבישול:
מערבבים בקנקן או בקערה את כל המרכיבים ליצירת נוזל מתובל וריחני.

הרכבת המנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מרפדים תבנית אפיה גדולה בעלי גפן (מומלץ להשתמש בכל העלים הקרועים או הקטנים)
3. משטחים עלה גפן על משטח העבודה, במרכז העלה מניחים כפית גדושה מהמילוי
4. אוספים את קצוות העלה סביב המילוי ליצירת "כיסון" (כמו בתמונה) - קושרים את הקצה עם חוט.
5. מסדרים את הכיסונים צמוד בתבנית, שופכים מן נוזל הבישול עד שליש גובה הממולאים (זה בסדר אם נותר נוזל מיותר בקנקן, לא חייב להשתמש בהכל)
6. עוטפים היטב בנייר כסף ואופים כ-20 דקות.
7. לאחר 20 דקות מורידים את נייר הכסף ונותנים לנוזלים שנותרו (במידה ונותרו) להתאדות בתנור - כ-5 דקות.
8. מגישים חם עם המון מיץ לימון וטחינה גולמית, בתאבון!

הערה: את המתכון הנוכחי ניתן להכין גם בצורת הגלגול הקלאסית, במקרה הזה יצאו כ50-60 ממולאים קטנים.

נערך לפני 2 שנים על ידי צוות מה בסיר

כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעלי גפן עלי גפן ארוחה צמחונית ארוחת שישי אורז ממולאים רעיונות צמחוניים צמחוני טבעוני ארוחה טבעונית מנה עיקרית טבעונית יפראח יפרח מטבח ערבי מטבח גלילי אוכל בריאות אוכל בריא עשבי תיבול צנוברים
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

כרובית בטמפורה בירה

כרובית קריספית מצופה בטמפורה פריכה על בסיס בירה

זיתים כבושים

מתכון לזיתים כבושים: איך מכינים זיתים כבושים בבית

סיגר דגים נדיר

מנה טעימה, קלה להכנה ומרשימה

עוגת וניל אגוזים ומייפל

עוגה שמשלבת את הטעמים הכי טובים שיש בקטגוריית הקינוחים , אין מצב שמישהו נכנס למתכון רואה את התמונה ולא רץ למטבח בעק...

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!