מצרכים למתכון קציצות בשר ברוטב לימון, סלרי וירקות שורש

לקציצות
0.5 צרור פטרוזיליה קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
1 כפית בהרט
1 יחידה מלח ופלפל
2 שיני שום קצוצות
1 יחידה תפוח אדמה בינוני קלוף
3 כפות שמן – לטיגון
0.5 כפית פפריקה מתוקה
1 יחידה ביצה
0.5 צרור עלי סלרי קצוצים
1 יחידה בצל
0.5 כפית חוואיג'
0.5 כפית פפריקה מעושנת
2 כפות פירורי לחם
לרוטב
4 כוסות מים
1 כפית כורכום
0.5 צרור סלרי עלים – חתוך לחתיכות גדולות , כולל גבעולים
1 יחידה בצל גדול פרוס לפרוסות
0.5 כפית פפריקה מעושנת
1 יחידה מלח ופלפל
1 יחידה שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לקוביות (אופציונלי)
1 יחידה מיץ מלימון שלם
1 כפית חוואיג' למרק
7 יחידות תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצי
1 יחידה שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות

אופן הכנת מתכון קציצות בשר ברוטב לימון, סלרי וירקות שורש - המנה המושלמת לחורף - קציצות רכות עם עשבי תיבול, רוטב חמצמץ וניחוחות של בית

1. בקערה גדולה מגרדים עם פומפיה את הבצל ותפוח האדמה.
2. מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, הסלרי, השום, פירורי הלחם, הביצה והתבלינים ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
3.  יוצרים מהתערובת כדורים (יצאו לכם כנראה בין 15-20 קציצות גדולות, תלוי בכם)
4. בסיר סוטאג' (סיר נמוך ורחב) או במחבת עמוקה מטגנים את הקציצות, משתדלים שהקציצות יהיו מטוגנות מכל הצדדים – מוציאים את הקציצות השחומות לצלחת עם נייר סופג ועוברים להכנת הרוטב.
5. באותה מחבת שבה טיגנו את הקציצות מטגנים את פרוסות הבצל עד להשחמה קלה (מוסיפים מעט שמן במידה וצריך)
6. מוסיפים את שורש הסלרי והפטרוזיליה, מטגנים עוד כ-5 דקות.
7. מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלרי, מלח, פלפל ותבלינים. מוסיפים את המים, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את הקציצות בעדינות בין מרכיבי הרוטב – מבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
בתאבון!

(במידה בסוף הבישול יש לכם מעט מדי רוטב לטעמכם – הוסיפו עוד מים וערבבו בעדינות.
במידה ויש לכם יותר מדי רוטב – הגבירו מעט את הלהבה ובשלו בלי מכסה עוד 5 דקות(


כשרות: כשר בשרי
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לקציצות בשר ברוטב לימון סלרי וירקות שורש קציצות רוטב לימון בקר בשר בקר מתכוני קציצות מתכונים של אמא מתכונים של סבתא מתכונים לארוחת שישי שורש סלרי סלרי כרפס רעיונות לארוחת שישי ארוחת שבת
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

בלינצ'ס במילוי תפוחי-אדמה

בלינצ'ס במילוי תפו"א

קציצות בשר ברוטב לימון, סלרי וירקות שורש

המנה המושלמת לחורף - קציצות רכות עם עשבי תיבול, רוטב חמצמץ וניחוחות של בית

עוגת ריבה פירורים

עוגת ריבה פירורים של סבתא שכיף לאכול

יוגורטיות עם שוקולד לבן - מיני גלידוניות

יוגורטיות עם שוקולד לבן - מיני גלידוניות אישיות. קינוח קפוא וטעים שקל להכין עם סרטון...

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!