מצרכים למתכון זיתים כבושים

מצרכים למתכון
15 כפיות מלח
2 יחידות לימון
2 כפות שמן זית
2 יחידות פלפל ירוק חריף
15 כוסות מים
1 יחידה ראש שום
1.5 קילוגרם זיתים

אופן הכנת מתכון לזיתים כבושים: איך מכינים זיתים כבושים בבית

1. קודם כל "דופקים" כל זית עם פטיש שניצל עד שהוא נבקע.

2. מעבירים לקערה ושוטפים במים שטיפה ראשונית, משרים את הזיתים במים ומחליפים מים כל 24 שעות במשך 10 ימים.

3. פורסים את הלימון, מקלפים את השום, פורסים את הפלפל החריף.

4. מכניסים זיתים לצנצנת בגודל הרצוי (עדיף זכוכית). משתדלים לעשות שכבות בתוך הצנצנת: זיתים, לימון, שום, פלפל ושוב פעם אותו הדבר.

5. מכינים תרכיז לכבישה ביחס הבא: לכל כוס מים מוסיפים כפית גדושה מלח, מערבבים היטב עד שהמלח מתמוסס במים, שופכים לתוך הצנצנת עד שהצנצנת כמעט מלאה, 2-3 ס"מ לפני הסגירה.

6. מוסיפים שמן זית מעל שכבת המים.

7. סוגרים היטב (עדיף להניח שקית ניילון מתחת למכסה) ואז אוטמים.

8. מניחים את הצנצנת במקום חשוך למשך חודש לפחות.


כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לזיתים כבושים זיתים זית זיתים כבושים לימון שום פלפל ירוק
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

מתכון לפלאפל

מתכון לפלאפל ביתי מנצח

חצילים מטוגנים

מתכון לחצילים מטוגנים פשוטים להכנה

עוף עם זיתים

מתכון להכנת עוף עם זיתים

רולדת ג׳ירפה

רולדת ג׳ירפה מטריפה

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!