מצרכים למתכון שטרויזל פרג

למלית
70 גרם חמאה
0.5 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב (ועוד קצת, במידה והמלית יבשה)
0.5 כוס קוקוס טחון
2 כוסות פרג טחון
0.75 כוס סוכר
1 יחידה גרידה מלימון אחד
לשטרוייזל
0.5 כוס קוקוס טחון
3.5 כוסות קמח
0.5 כפית מלח
1 כוס סוכר
3.5 כוסות קמח
0.5 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר
0.5 כוס קוקוס טחון

אופן הכנת שטרויזל פרג - פורים עבר ונשארתם עם מלאי של פרג? קבלו מתכון לשטוריזל פרג למכורים בלבד!

מתאים לתבנית בגודל 20X30 

הכנת המלית:
1. בסיר בינוני מרתיחים חלב, חמאה וסוכר יחד עד שהחמאה נמסה והתערובת מתחילה לבעבע קלות
2. מוסיפים את הפרג, הקוקוס, גרידת הלימון והוניל - מערבבים על אש בינונית כ5-7 דקות עד שהתערובת מסמיכה והחלב נספג בפרג.
(במידה והתערובת נשארת נוזלית מדי - מוסיפים כמה כפות של פירורי לחם ומערבבים. במידה והתערובת סמיכה מדי - ניתן להוסיף עוד כמה כפות חלב)
3. מורידים מהאש ומצננים.

להכנת הפירורים:
1. בקערה גדולה שמים את הקמח, הסוכר והחמאה - בעזרת האצבעות מפוררים את החמאה לתוך הקמח והסוכר, עד אשר מתקבלת תערובת פירורית
(ניתן ומומלץ להשתמש במעבד מזון עם להב פלדה - יש לערבל בפולסים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת פירורית שדומה לחול)
2. מצננים במקפיא כ15 דקות (או עד שהפרג יתקרר מספיק)

אפיה:
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. בתבנית משטחים מחצית מתערובת הפירורים ומהדקים
3. משטחים את תערובת הפרג מעל הפירורים הדחוסים, מיישרים
4. מפזרים את שאר תערובת הפירורים מעל הפרג
5. אופים כ25-30 דקות עד אשר התערובת מעט מבעבעת והחלק העליון זהוב ופריך

בתאבון!


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לשטרויזל פרג קינוח עוגה חיתוכיות פרג שטרוייזל פורים חגים קינוחי חגים קינוח לשישי עוגה לקפה משהו מתוק בצד שטרויזל חמאה
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קינוח כוסות קרם וניל ושוקולד

קינוח כוסות בשכבות של קרם וניל, בננות והרבה הרבה שוקולד

קרם שניט פטל

קינוח מדהים של קרם שניט עם פטל

עוגת שוקולד שחיתות

לכל אוהבי השוקלד בעולם עוגה מושלמת

קרפצ'יו סלמון

קרפצ'יו סלמון, בטטה צלויה, גבינת שמנת

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!