מצרכים למתכון עוגיות שקדים

מצרכים למתכון
1 טיפה מלח
250 גרם שקדים טחונים דק (או שקדים שלמים עם הקליפה טחונים דק במג'ימיקס)
0.5 כפית תמצית וניל/שקית סוכר וניל
2 יחידות חלבונים
1 כוס שקדים פרוסים
1 כוס סוכר
1 יחידה קליפה מגוררת מלימון (או תפוז)
0.5 כפית ליקר תפוזים

אופן הכנת מתכון עוגיות שקדים רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ

1. מערבבים בקערה את השקדים טחונים וקליפת הלימון ומניחים בצד.

2. מקציפים בקערה נפרדת כ-2 דקות את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף רך.

3. מוסיפים בהדרגה לחלבונים המוקצפים את הסוכר וטורפים היטב עד שהקצף הופך ליציב אך לא נוקשה (כ-4 דקות).

4. מוסיפים את תמצית הווניל וליקר התפוזים ומערבבים קלות.

5. מוסיפים את הקצפת שהתקבלה לתערובת השקדים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת סמיכה.

6. מעבירים את המסה שהתקבלה ל-3 שעות מינימום (עם עדיפות ללילה שלם) במקרר.

7. מסדרים את עוגיות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהן.

8. מפזרים על העוגיות את השקדים הקלופים.

9. מכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 160 מעלות ל-17 דקות

10. מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים לחלוטין.

*מומלץ לא לגעת בעוגיות - הן יהיו קצת רכות אבל אין מה לדאוג כי הן יתקשו בחוץ. המרקם יהיה קריספי מבחוץ ומעט רך בפנים, ואם תרצו ממש לייבש אותן אפשר להשאיר אותן עוד 3 דקות בתנור תחת השגחה.


כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעוגיות שקדים עוגיות שקדים עודיות שקדים
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

עוגת קרם וניל אוורירית עם פירורי ביסקוויטים, תותים ובננות

מכירים את העוגות האלה שהן לא פוטוגניות אבל הכי טעימות בעולם? זאת העוגה הזאת

פבלובה

מרנג עם קצפת ופירות

מרק כתום - מרק בטטה

מרק כתום קטיפתי- בטטה, דלעת ודלורית מושלם לחורף הקרב

עוגיות גרנולה

עוגיות גרנולה קלות להכנה, בריאות וממכרות

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!