מצרכים למתכון עוגת שוקולד וקרמל מלוח

אופן הכנת מתכון עוגת שוקולד וקרמל מלוח עם קצפת וגנאש שוקלד

1. העוגות: מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.

2. טורפים ביצים לבלילה אחידה בעזרת מטרפה ומוסיפים לתערובת היבשה. מוסיפים גם קפה, שמנת חמוצה, שמן ותמצית וניל ומערבבים היטב. מחלקים את הבלילה בין 2 תבניות.

3. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 15 דקות עד שהעוגות יציבות (לחילופין אפשר לאפות בתבנית אחת, כל פעם עוגה אחת, לחלץ אותה, לשטוף במים קרים ולחזור על הפעולה). משחררים את 4. העוגות בעדינות ומעבירים לרשת לצינון מוחלט.

4. קרמל: מבשלים סוכר, מים בסיר גדול על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.

5. מפסיקים לערבב ונותנים לתערובת לבעבע 7-5 דקות עד שמתקבל גוון ענברי כהה (שמזכיר צבע של בירה כהה).

6. יוצקים על הקרמל שמנת תוך כדי טריפה נמרצת במטרפה ידנית עד שהיא נטמעת בקרמל.

7. מוסיפים חמאה ובוטנים, טורפים עד לקבלת קרם קרמל סמיך וקטיפתי.

8. קצפת: מקציפים את השמנת עם הסוכר במיקסר/ ידני במהירות איטית ואז למהירות מרבית במשך 3 דקות.

9. גנאש: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.

10. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לקרם חלק.

11. מניחים עוגה אחת ומעלייה שופכים את הקרמל המלוח, מניחים מעל עוד שכבה של עוגה.

12. מזלפים שושני קצפת על העוגה, שופכים בטיפטופים את הגנאש שוקולד ומפזרים את העיטורים.

 


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעוגת שוקולד וקרמל מלוח עוגת שוקולד שוקולד מלוח שוקולד קרמל מלוח קרמל קצפת גנאש שוקולד
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

מאפינס

מאפינס שוקולד פשוטים וטעימים

מאפה ירקות אישי

12 יח' של מאפה ירקות אישי

תפוחי אדמה במילוי בשר טחון ברוטב עגבניות

מנה משגעת של תפוחי אדמה במילוי בשר טחון ברוטב עגבניות מושלם!

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!