רוצה להעשיר את הידע הקולנרי שלך וללמוד דברים חדשים במטבח?

הצטרפו לניוזלטר שלנו עוד היום
בחינם והשארו מעודכנים

קטגוריות
ריבת לימונים בניחוח וניל
מתכון

ריבת לימונים בניחוח וניל

כ-60 דקות בינוני

מצרכים למתכון

להכנה

אופן ההכנה

ריבת לימונים עם ניחוח וניל, טעם מתוק - חמצמץ והכנה נורא קלה :)

• ניקח סיר, ונשים בתוכו את הלימונים - נמלא את הסיר במים עד שהלימונים יתכסו לגמרי, מרתיחים ומבשלים כ3 דקות (על מנת שהמרירות מהקלפיה תצא).
• לאחר מכן, נשפוך את המים ונסיר מהקליפה את החלקים הפגומים.
• נחתוך את הלימונים לקוביות ונסיר את הגרעינים מתוכם.
• לאחר שניקנו את כל הלימונים מהגרעינים, נכניס אותם למעבד מזון עם להב מתכת ונרסק אותם.
* שימו לב: לא צריך להגיע לריסוק מוחלט של הלימונים , מומלץ שיישאר חתיכות קטנות של לימון.
• מחזירים לסיר את הלימונים תוך מדידת כוסות בצורה הזו: על כל כוס לימון מרוסק נשים כוס סוכר + ניתן להוסיף בנוסף סוכר וניל. (על כל 2 כוסות לימון ו2 כוסות סוכר, שקית 1 של סוכר וניל).
* שימו לב: בגרעינים יש הרבה פקטין שגורם לריבה להקריש, ולכן מומלץ לקשור אותם בגזה (מאין תחבושת בד) ולבשל ביחד עם הפרי כשעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה.
• בשלב הזה אנו מבשלים את הריבה תוך בחישה מדי פעם עד שנקבל עיסה סמיכה.
* על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה - נוציא כפית בלילה אל תוך צלחת ונקרר מעט (אפשר במקרר או במקפיא) ונבדוק אם הריבה סמיכה מספיק. יש להזהר מבישול יתר!
• את הגרעינים נוציא, נמזוג את הריבה אל תוך צנצנות זכוכית מעוקרות (נשטוף אותן במים רותחים).
• נסגור את הצנצנות ונשמור בקירור.

ניסית את המתכון? איך יצא?
(3.0) | 2 הצבעות
עדיין מנהלים קניות עם פתקים? הגיע הזמן להתקדם...
לחצו כאן למידע נוסף
אהבתם? שתפו את המתכון

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
עידיתכחלון
עידית כחלון

וואו חפשתי המון זמן מתכון לריבה כזאת תודה מאמי


דווח לנו
מערכתהאתר
צוות מה בסיר

אניה, תודה על מתכון מעולה!
נשמח לראות ממך עוד שיתופים של מתכונים שלך באתר בהמשך , שיהיה המשך סופ''ש מעולה :)


דווח לנו
מתכונים שבטח יעניינו אותך
תמונה של מתכון זר תותים וקצפת
כ-30 דקות קל כשר פרווה
תמונה של מתכון פופקורן מתוק
כ-10 דקות קל כשר פרווה
הוסף שניות 00 הורד שניות
:
הוסף דקות 00 הורד דקות
:
הוסף שעות 00 הורד שעות