מצרכים למתכון שוק טלה בתנור

ציפוי השוק
0.5 כוס שמן זית
5 כפות חרדל חלק
1 כפית פלפל גרוס
5 כפות דבש
1 כפית מלח גס
5 כפות חרדל גרגירי
15 שיני שום קטנות מקולפות
בשר וירקות
1 כף מלח
2 גבעולים רוזמרין
2 יחידות ראשי שום
1.5 קילוגרם תפו"א
2 גבעולים טימין
1 כוס יין אדום יבש
7 יחידות בצלים
4 קילוגרם שוק טלה
1 כפית פלפל
2 גבעולים מרווה
3 כפות שמן זית
6 יחידות עגבניות

אופן הכנת מתכון שוק טלה בתנור - שוק טלה ברוטב חרדל ודבש עם ירקות בתנור

1. מקלפים את הירקות וחותכים לרבעים.

2. מסדרים את הכל בתבנית מרופדת היטב בנייר אפייה.

3. מפזרים מעל הכל מלח, פלפל, שמן זית ומערבבים שהתבלינים יצפו את כל הירקות.

4. שופכים מעל הכל את היין ומניחים את ענפי הרוזמרין, טימין ומרווה.

5. לוקחים את מרכיבי ציפוי השוק (מלבד שיני השום) ומערבבים בקערה קטנה.

6. מייבשים את השוק ויוצרים חתכים קטנים ומחדירים את שיני השום.

7. מורחים היטב את הציפוי על השוק מכל הצדדים.

8. מניחים את השוק בתבנית מעל הירקות.

9. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על 250 מעלות לרבע שעה.

10. לאחר מכן מוציאים והופכים את השוק ומכניסים לתנור לעוד רבע שעה.

11. לאחר מכן מכניסים לתנור על חום של 190 מעלות ל40 דקות.

12. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום לא הדוק ולתנור לעוד 35 דקות.

בתאבון!!


כשרות: כשר בשרי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לשוק טלה בתנור שוק טלה שוק טלה חרדל דבש שוק טלה בתנור ירקות שום עשבי תיבול
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

קובה בורגול

קובה בורגול במילוי בשר

שוקי עוף

שוקי עוף עם תחתיות ארטישוק ופטריות

עוגת שוקולית

עוגה פשוטה מאוד להכנה וטעם שלא תפסיקו לרצות לאכול :)

פשטידות פתיתים אישיות ועוקצניות

פתיתים, גזר ואפונה, גבינה בולגרית וממרח פסטו צימחי

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!