מצרכים למתכון לחמניות מתוקות

מצרכים למתכון
1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
1 קילוגרם קמח לבן
1 כף מלח
100 מיליליטרים שמן קנולה
1 כוס סוכר (150 גרם)
1.5 כוסות מים פושרים
2 יחידות ביצים (L)
1 יחידה שמרית (שמרים טריים)
1 יחידה שומשום או פרג

אופן הכנת מתכון לחמניות מתוקות - לחמניות אישיות ביתיות , עם שומשום ותוספת דבש למתיקות עדינה ותוספת ארומה מיוחדת.

• ניקח קערה , ונכניס לתוכה קמח , משפר אפיה , שמרית , סוכר , שמן , מלח , ואת הביצים - ונלוש במהירות איטית ותוך כדי נוסיף מים בהדרגה.
• נמשיך ללוש את הכל עד שנקבל בצק רך גמיש שלא נדבק ונוח לעבודה.
• כעת, נשים את הבצק בכלי נכסה אותו נניח אותו כ15 דקות.
* שימו לב: במידה ולא שמתם בבצק משפר אפייה - אתם צריכים לתת לבצק תפיחה ראשונית עד הכפלת הנפח.
• לאחר מכן נחלק את הבצק לעיגולים.
• נסדר את העיגולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה , וניתן לו לנוח לתפיחה עד שיכפיל את נפחו.
• נמרח מעל הבצק ביצה טרופה, ונבזוק שומשום או פרג.
• נכניס את הלחמניות לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ35 דקות עד הזהבת הלחמניות.

*טיפ: מי שרוצה את הלחמניות מתוקות ממש יכולה למרוח דבש מעל במקום ביצה.

נערך לפני 4 שנים על ידי ירון טור
המתכון שייך לעדה כהן

כשרות: -
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון ללחמניות מתוקות לחמניות לחם לחמניות מתוקות לחם מתוק מתכון קל
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

רוגלך ביתי

מתכון משגע לרוגלך פרווה ביתי

קרקר מתובל טבעוני וללא גלוטן

מתכון לקרקרים שכולם יכולים להנות.

כדורי שוקולד לבן

מתכון נהדר לכדורי שוקולד בגרסת השוקולד הלבן, טעים ו10 דקות הכנה

עראיס

קבב בפיתה, קראנצ'י מבחוץ, שומני מבפנים - אחד הטעימים שלי

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!