מצרכים למתכון מאפה גבינות

מצרכים למתכון
2 שיני שום כתושות
125 גרם גבינה בולגרית
0.5 כפית פלפל שחור
1 יחידה בצל
1 יחידה מיכל קוטג' 3%
0.5 כפית מלח
1 צרור עלי בזיליקום ( ללא הגבעולים)
1 יחידה מיכל גבינה לבנה 5%
1 כף שמן זית לטיגון
1 יחידה ביצה
1 חבילה בצק פילו
3 כפות שמן זית
2 פרוסות גבינה צהובה 5%
1 יחידה אפשרי: מעט קצח/שומשום לפיזור

אופן הכנת מתכון מאפה גבינות - מאפה בצק פילו וגבינות מעולה

1. חותכים את הבצל גס, ומטגנים קלות במעט שמן זית עד להזהבה.

2. כאשר הבצל מזהיב מוסיפים את עלי הבזיליקום ומקפיצים מעט עד שהם מתרככים מעט.

3. מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, הקוטג', הביצה, השום והגבינה הצהובה. מתבלים במלח ופלפל.

4. מורידים את הבצל והבזיליקום מן האש ומוסיפים אותם אל תערובת הגבינות.

5. מכינים קערה קטנה עם שמן זית ומברשת.

6. פורסים את בצק הפילו המגולגל ומשמנים במעט שמן, מניחים מעל עוד עלה ומשמנים בין 4-5 עלים תלוי בכם.

7.חותכים לריבועים את הבצק ומניחים 3 כפות מתערובת הגבינות והבזיליקום לבמרכז הריבוע.

8.משמנים את הקצוות וסוגרים למשלוש.

9. משמנים את חלקו העליון של המשלוש במעט שמן ומניחים על תבנית האפייה.

חוזרים על הפעולה עם עלי הפילו הנותרים ושארית הגבינות .

9. מפזרים קצח/שומשום על גבי חלקו העליון והמשומן של כל משולש.

10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-20 דקות עד שהם משחימים קלות.


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון למאפה גבינות מאפה מאפה גבינות גבינה גבינות פילו בצק פילו גבינה לבנה קוטג׳ גבינה צהובה גבינה בולגרית
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

לזניה שחיתות עם ריקוטה

12 רולים של עלי לזניה במילוי עגבניות וגבינות

גבינה מטוגנת

כדורי גבינת מוצרלה מטוגנים עם רוטב עגבניות ובזיליקום

גלידת נוטלה

גלידת נוטלה טעימה ומיוחדת לקיץ הקרוב :)

חלות פרח

חלות בצורת פרח

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!