מצרכים למתכון עוגת מוס גבינה

מלית
1 יחידה פחית חלב מרוכז
500 גרם גבינה לבנה למריחה 5%
0.5 כוס מים
500 מיליליטרים שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
1 שקית ג׳לטין (14 גרם)
1 חבילה שמנת חמוצה 15%
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
בסיס
250 גרם ביסקויטים שחורים פתי בר
100 גרם חמאה מומסת

אופן הכנת מתכון עוגת מוס גבינה - עוגת מוס עם בסיס ביסקווטים ומלית גבינה

אופן הכנה בסיס:

1. מפוררים את הביסקויטים במעבד מזון לפירורים בינוניים.

2. מוסיפים את החמאה מערבבים ,

3. מהדקים לתחתית התבנית (תבנית קוטר 26 ס״מ) ומעבירים למקרר.

 

אופן הכנה מלית:

1. מכניסים את הג'לטין לתוך רבע כוס מים, ומניחים בצד 10 דקות.

2. מערבבים את הגבינה, השמנת והחלב המרוכז.

3. ממיסים במיקרו את הג'לטין עם המים ב 3 פולסים של 10 שניות .  מוציאים, מערבבים היטב ומצננים מעט.

4. יוצקים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים.

5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.

6. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה.

7. מכניסים את השוקולדים לקעריות נפרדות וממיסים במיקרו.

8. מחלקים את תערובת הגבינה לשתי קערות, לאחת מעבירים את השוקולד המריר ולשניה את השוקולד הלבן ומערבבים עד לאיחוד מוחלט.

9. מוציאים את התבנית מהמקרר, מסדרים סביב השוליים שקף בקוטר התבנית ויוצקים על הבסיס את שליש מהתערובות הלבנה . מעל שמים תלוליות מהתערובת השוקולדית במרווח כ 3 ס"מ אחד מהשני,מעל יוצקים שליש מתערובת הלבנה, ושוב שמים תלוליות שוקולד, מעל יוצקים תערובת לבנה, ומעל שוב יוצקים תלוליות מתערובת השוקולדית.

10. מיישרים עם פלטה קטנה את פני הקרם ומכניסים להקפאה ללילה.

11. למחרת מפזרים מעל שוקולד מגורד .

 

מוציאים מההקפאה כ- 30 דקות לפני ההגשה.

לאחר החיתוך להחזיר להקפאה את יתרת העוגה.

המתכון שייך לכרמלה כרמלה

כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון לעוגת מוס גבינה עוגת מוס גבינה עוגת מוס עוגת גבינה גבינה מוס בסיס ביסקוויטים מלית
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

חטיף אנרגיה

חטיף אנרגיה פצפוצי אורז וחמוציות מיובשות

טארט בייגלה, שוקולד וריבת חלב

טארט מיוחד עם פירורים של בייגלה, ריבת חלב, שוקולד ושמנת מתוקה

עוגת שוקולית

עוגה פשוטה מאוד להכנה וטעם שלא תפסיקו לרצות לאכול :)

עוגת ביסקוויטים חום לבן

עוגת ביסקוויטים חום לבן עם קליק

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!