מצרכים למתכון מלכת השבת- החלה

מצרכים למתכון
1 קילוגרם קמח
1 כף מלח
3 כפות סוכר
0.75 כוס שמן
1 יחידה שמרים
4 יחידות ביצים (1 להברשה)
2 כוסות מים (להוסיף המידת הצורך עוד חצי כוס)

אופן הכנת מלכת השבת- החלה - מתכון לחלה של שבת

  1. מניחים בקערה את כל המריכיבים ולשים.
  2. מוסיפים עוד מים בהדרגה במידת הצורך עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
  3. מכסים את הקערה בנילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח (שעה-שעה וחצי).
  4. לאחר ההתפחה לשים את הבצק ומחלקים אותו ל6 חתיכות.
  5. יוצרים נחש מכל אחת מהחתיכות וקולעים צמה מכל 3 חתיכות (סהכ 2 חלות).
  6. מניחים במגש מרופד בנייר אפייה, מתפיחים לעוד 20 דקות ומברישים בביצה טרופה.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל40-45 דקות, עד השחמה.

שבת שלום!


כשרות: כשר פרווה
רמת קושי: קל
תגיות קשורות למתכון:
מתכון למלכת השבת- החלה חלה חלה לשבת שבת שלום מלכת השבת
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

סנדוויץ׳ סלט ביצים

כריך סלט ביצים הכי מפנק וטעים שיש

רולדות שמרים אנטי-פסטי וגבינת עיזים

רולדות שמרים במילוי בצל מאודה, פלפלים קלויים וגבינת פטה עיזים

מרק פטריות וירקות של אורלי

מרק הפטריות והירקות של אורלי – עם טיפ וסרטון בריא, צמחוני וטבעוני

כשר לפסח

טראפלס שוקולד לפסח

המתכון הבא הוא קליל, הוא טעים והוא נועד בשביל להעביר את חג הפסח עם חיוך - טראפלס שוקולד כשר לפסח

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!