מצרכים למתכון עוגת נפוליאון - מתכון של הסבתות

בצק
0.5 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כוס סוכר
350 גרם קמח
1 כוס חלב
1 חבילה מרגרינה
2 יחידות ביצים
1 כפית חומץ
הקרם
2 שקיות סוכר וניל
2 יחידות ביצים
300 גרם קמח
1.5 כוסות סוכר
100 גרם חמאה
2 ליטרים חלב

אופן הכנת מתכון עוגת נפוליאון - מתכון של הסבתות - עוגת נפוליאון

הבצק:

ללוש את כל רכיבי הבצק, לחלק לכמה חלקים ולרדד כל חלק דק בעזרת מערוך.

לאפות כל שכבת בצק כ-10 דקות, 160-170 מעלות.

יוצאים 10-12 שכבות בצק.

שכבת בצק אחת להשאיר לפירורים מעל העוגה.

 

הקרם:

להקציף את הביצים עם הסוכר.

מ-2 ליטר חלב, לקחת 2 כוסות ולערבב עם ה-300 גר' קמח (הכמות של הקמח לא מדוייקת. צריך להרגיש בעת העירבוב. הקרם לא צריך לצאת דחוס מדי). צריכה להיווצר בלילה נוזלית מאוד (כמו לבלינצ'ס). להרתיח את יתרת החלב. בהדרגה להעביר את תערובת הביצים והסוכר לחלב הרותח עם ערבוב מתמיד. ישר אחרי הוספת הביצים לחלב הרותח, להוסיף גם את 2 כוסות החלב המעורבבים עם הקמח וכל הזמן לערבב. להוסיף סוכר וניל. ולבשל כמה דקות. לקרם המוכן להוסיף 100 גר' חמאה. להוריד את הקרם מהאש ולתת להתקרר. 

ההרכבה:

למרוח את הקרם בנדיבות על כל שכבת בצק.

מעל העוגה לפזר פירורי בצק (ששמרנו בצד).

בעת מריחת הקרם על הבצק, הבצק יישבר במקצת. זה בסדר.

לתת לקרם להספג בעוגה למשך לילה בטמפ' החדר. לא להכניס למקרר. 

 

 

 

 


כשרות: כשר חלבי
רמת קושי: בינוני
תגיות קשורות למתכון:
מתכון ל עוגת נפוליאון - מתכון של הסבתות
מצאת בעיה במתכון? דווח לנו!

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אותך

פבלובה

מרנג עם קצפת ופירות

עוגיות סילאן פריכות מקמח מלא וסוכר חום

העוגיות הטעימות האלה מאוד אהובות על בני הבית שאוהבים לנשנש אותם

פזואלוס מרוקאי

מתכון שחייב להמצא בכל מימונה מרוקאית, זהו הפזואלוס המתוק והמסורתי

עוגת טחינה

עוגת טחינה בחושה בציפוי רוטב טחינה חלב

גולש יקר, עליך להיות מחובר על מנת להוסיף תגובות
לא נוספו תגובות עדיין, באפשרותך להיות הראשון שיגיב!