www.Mabasir.co.il

תפוחי אדמה קריספיים בתנור

Becky Usagi

תפוחי אדמה קריספיים בתנור

מצרכים

כל המצרכים

אופן ההכנה

אוהבים תפוחי אדמה קריספיים? היכונו לשדרוג מארץ השדרוגים. תפוחי האדמה הקטנטנים האלה מצופים בשילוב שמימי של שמן זית, ראס אל חנות ופירורי לחם. והתוצאה הסופית?
מנה משגעת ששתלבת עם כל מנה עיקרית, בין אם זה בשר, עוף או דגים.

 

איך מכינים תפוחי אדמה קריספיים בתנור

מכינים את תפוחי האדמה:

  1. בסיר מרתיחים את תפוחי האדמה. 
  2. לא לבשל עד הסוף (שנועצים סכין בתפוח האדמה הסכין ננעץ בקלות לתוך תפוח האדמה ללא התנגדות).
  3. מסננים את תפוחי האדמה ומשאירים לצינון קל.

מכינים את התערובת פירורי הלחם:

  1. בקערה מערבבים את פירורי הלחם, המלח, הראס-אל-חנות (לא להוסיף את הפפריקה).
  2. ומרססים קלות עם תרסיס השמן את תערובת פירורי הלחם ומערבבים טוב.
  3. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
  4. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים או לקוביות בשרניות.
  5. בתבנית תנור מרופדת עם נייר אפייה מרססים קלות עם תרסיס השמן את הנייר.
  6. מניחים את חתיכות תפוחי האדמה בתבנית ומפזרים את הפפריקה המתוקה מעל.
  7. ומוסיפים את תערובת פירורי הלחם מעל תפוחי האדמה ומתחילים לעסות אותם בידיים. על מנת שתפוחי האדמה יתערבבו טוב טוב בפפריקה ובתערובת פירורי הלחם.
  8. מכניסים לאפייה של כ-20 דקות, עד לקבלת הזהבה יפה וקריספיות.
  9. בודקים כמה חתיכות עם אכן קבלו את הקריספיות שאוהבים, אם לא אז ממשיכים באפייה של לא יותר מעוד 5 דקות.
  10. מוציאים ומצננים.

 

הצעות הגשה לתפוחי אדמה קריספיים בתנור

  1. מגישים לצד בשר צלוי רך ושעועית ירוקה שום.
  2. מגישים לצד שוקיים בתנור וסלט ירקות טרי.
  3. כתוספת לסלמון או לפורל בגריל, וירקות צלויים בצד.
  4. בליווי ממרח שמנת כמו שמנת חמוצה ואיולי עירית או שום צלוי בצד.

 

איך עושים את זה שונה

  1. כדי להוסיף צבע וטעם למנה, שלבו בין זני תפוחי אדמה שונים, כמו בטטה או תפוחי אדמה סגולים.
  2. רוצים להעניק לתפוחי האדמה טעם ייחודי? הוסיפו פרמזן לתערובת התבלינים.
  3. הוסיפו לתערובת פירורי הלחם מעט עשבי תיבול, כמו טימין, רוזמרין או אורגנו.
  4. מטפטפים זיגוג בלסמי לאחר האפייה כדי לתת גימור מתוק וחריף.